Prøver på nytt med Vista-oppdatering

Microsoft kommer i kveld med flere oppdateringer til Windows Vista, inkludert en som er tidligere utgitt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. apr. 2008 - 14:17

I februar la Microsoft ut flere oppdateringer til Windows Vista som er nødvendige før installasjonen av Service Pack 1. For de fleste skal disse oppdateringene, som ble var satt til automatisk distribusjon, ha oppført seg pent. Men en av dem, som kalles Servicing Stack Update (SSU), skapte store problemer for en del brukere.

Resultatet var at maskinen havnet i en evig omstartsløkke.

Microsoft fjernet den aktuelle oppdateringen fra automatisk distribusjon i mars, men mener nå å ha løst problemet. Derfor vil oppdateringen igjen bli lagt ut for automatisk distribusjon i kveld, norsk tid.

Microsoft skriver på denne siden at det ikke var innholdet i oppdateringen som utgjorde problemet, men derimot installasjonsprosessen. Brukere som har fått installert oppdateringen uten problemer, trenger derfor ikke gjøre dette på nytt.

For å løse problemet skal Microsoft gi ut enda en oppdatering til Vista, som skal installeres før SSU. Denne skal sikre at Vista ikke starter på nytt midt under installasjonen av SSU. Dessuten er SSU-en blitt oppdatert, slik at den krever at den nye oppdateringen installeres først.

I tillegg kommer Microsoft i kveld med åtte sikkerhetsoppdateringer til Windows og Office, som hver inneholder sikkerhetsfikser til én eller flere sårbarheter. Fem av de åtte sikkerhetsoppdateringene regnes som kritiske.

Microsoft skal også slippe en bunke oppdateringer som ikke er sikkerhetsrelaterte. Dette inkluderer blant annet en oppdatering til RC0-utgaven Hyper-V-teknologien i Windows Server 2008, samt feilfikser til Windows Vista, Windows Server 2003 og Windows Server 2008.

En oversikt over alle oppdateringene finnes på denne siden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.