JUSS OG SAMFUNN

Prøvespill på Internett i september

En testgruppe på 2.500 nordmenn får anledning til å sette i gang pengespill over Internett til høsten. Åtte kommuner er med på testen som kan være avgjørende for nettspillenes fremtid på norsk jord.

11. juli 2000 - 09:50

Det melder Norsk Tipping på sine hjemmesider.

Dermed har selskapet fått dispensasjon fra regelen som forbyr spill over åpne nett i Norge. Prøveprosjektet skal vare i seks måneder og etter en evaluering fra myndighetenes side (først og fremst Kulturdepartementet) avgjøres det om Norsk Tipping skal få lov til å drive med denne type virksomhet mot alle de 1,8 millioner kundene de har på sitt lukkede nettverk. Det vil i tilfelle kreve en lovendring, noe som erfaringsmessig tar tid.

Les hva Norsk Tipping drømmer om:
Norsk Tipping satser på elektroniske penger


Ifølge Dagens Næringsliv vil online-spillingen i første omgang dreie seg om Oddsen hvor 100 kommisjonærer vil få teknisk utstyr til å sette i gang.

Mondex-kortet fra Norsk Tipping. <i>Foto:  Mondex Norge</i>
Mondex-kortet fra Norsk Tipping. Foto:  Mondex Norge

- Hele prøveprosjektet vil fungere som en stor markedsundersøkelse. Der vil vi blant annet få svar på hvordan nye kanaler som Internett påvirker folks spillevaner sier informasjonsdirektør Tore Elman Tangen i Norsk Tipping på internettsidene til selskapet.

Alle de 2.500 kundene vil bli utstyrt med et smartkort og en kortleser som skal installeres på hjemme-PCen.

- Smartkortet vil fungere både som en identifikasjon av kunden og som betalingsmiddel. Et smartkort er en elektronisk lommebok - det vil si at man overfører penger fra sin bankkonto til smartkortet, sier Elman Tangen videre. Systemet heter "Mondex" og er resultatet av et samarbeid mellom Posten SDS og MasterCard International.

Systemet gjør at du på sikt kan samle småpenger i en databrikke på plastkortet, som også kan overføres fra kort til kort. Pengene ligger lagret i brikken.

Foruten spill via PC jobber Norsk Tipping med at det skal være mulig å gjøre de samme transaksjonen via mobil (WAP) og på digital-TV.

Her er de åtte kommunene:
1. Ås
2. Drammen
3. Ullensaker
4. Vennesla
5. Egersund
6. Time
7. Stjørdal
8. Levanger

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.