RESULTATERFINANS

Provida kjøper for 76 mill.

Provida er i ferd med å fusjonere inn kortselskapet RS/2. Nåværende eiere mottar aksjer i Provida tilsvarende 76 millioner kroner ved kurs 110.

Jørgen Christiansen
16. mars 1998 - 11:18

RS/2 utvikler programvare for drift av debet- og kredit- og bonuskort i små og mellomstore banker. Provida tilbyr tilsvarende programvare under navnet Pro Card, men denne programvaren er beregnet på større banker med tilsvarende større kundebase og transaksjonsvolum.

I følge Provida har RS/2 tette relasjoner med de internasjonale kortorganisasjonene VISA og Europay. Selskapet har sitt hovedkontor på Malta og hovedmarkedet er sentral- og Øst-Europa.

Selskapet omsatte i 1997 for 45 millioner kroner med et resultat på 13 millioner kroner.

- Jo Arnstad, du betaler 76 millioner kroner for et selskap som leverer et resultat på 13 millioner kroner. Det er veldig billig?

- Ja det er et rimelig kjøp, selskapet har hatt god lønnsomhet de siste årene.

- Hvorfor får dere anledning til å kjøpe det så billig?

- Eierne får Provida-aksjer i bytte for selskapet, hvilket de mener har en merverdi.

- De kunne fått kontanter og så kjøpt Provida-aksjer?

- De kunne selvfølgelig solgt til noen andre og kjøpe aksjer i Provida, men de mener Provida med RS/2 er mer verdt enn Provida uten RS/2.

- Det er likefullt meget billig...

- I forhold til den prisingen vi ser av IT-selskap i Norden og USA er det nok billig, men dette selskapet har hovedkvarter på Malta og hovedmarkedene sine i sentral- og Øst-Europa. I tillegg oppnår man ikke børsprising uten å være på børs. Det er ikke enkelt å komme seg på børs i Europa med en omsetning på 43 millioner kroner. De to gründerne har forpliktet seg til å være med selskapet i to år til og blir sannsynligvis litt lenger før de ønsker å trekke seg tilbake. Nå har de sikret seg at selskapet lever videre, sier Jo Arnstad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.