Providas dag

Det var ikke akkurat noen livlig handel i Provida fredag - ikke i den aksjen heller - men med en oppgang på 8,6 prosent opplevde aksjen dagens høyeste verdiøkning. Det kan peke i retning at potensialet er enda høyere selv på kort sikt.

Det var ikke akkurat noen livlig handel i Provida fredag - ikke i den aksjen heller - men med en oppgang på 8,6 prosent opplevde aksjen dagens høyeste verdiøkning. Det kan peke i retning at potensialet er enda høyere selv på kort sikt.

Dermed fikk administrerende direktør Jo Arnstad den tilbakemeldingen han ønsket etter torsdagens resultat-rapportering. Provida-kursen har tidligere sett nivåer rundt 105 kroner. Vi minner om at resultatet som ble lagt frem torsdag tilsvarer et resultat per aksje på tre kroner og syv øre. Når Arnstad da føler seg komfortabel med forventningen om en dobling i resultatet det nærmeste året, ligger dette altså allerede i kursen i dag.

Det kan dermed være betydelig mer å gå på i kursutviklingen dersom Arnstad kan vise til nye kontrakter i et høyt tempo utover våren.

Det er også interessant å registrere at PC-Systemer omsettes(!) på stadig stigende kurser. 18 kroner ble fasit etter fredagen og det tallet har vi ikke sett siden slutten av september. Det er foreløpig ikke kommet frem informasjon om endringer på eiersiden som tilsier slike utslag, men holdningen i markedet har lenge vært at aksjen er billig om du ser bort fra eiersituasjonen. Nå er det endringer underveis. En fristes til å spekulere i at kursen "kjøres" for at de aktuelle eierne skal få anledning til å komme seg ut på rimelige nivåer. Et godt case for ryktespredning med andre ord.

Computer Advances Group var på god vei nedover 50-tallet da det ble foretatt en "stor" handel på 54.000 aksjer(1,5%) til kurs 60 kroner. Det gav en oppgang på 3,5 prosent. Tilliten til selskapet er ganske nær bunnen og dit kan nok fort vekk kursen flytte seg også.

EDB ASA er nå igjen på toppnivå (21 kroner). Resultatet sist uke var kanskje ikke det helt store og markedet ser ut til å vente på hva Kinck vil gjøre med pengesekken sin før man kan flytte kursen særlig høyere.

IT-indeksen lå igjen på det nærmeste flatt ved slutten av dagen (1299 som i går).

Det var ASK, Tandberg Televison og Agresso som holdt den oppe, mens de andre store selskapene så hovedsakelig små nedjusteringer. Tandberg Data reagerte noe ned, sannsynligvis som følge av gårsdagens resultatfremleggelse hos Western Digital. Her påpeker vi igjen at dét ikke er så forbasket interessant. For spesielt interesserte anbefaler vi å slå opp i pressemeldingen WD sendte ut (ligger i høyre marg), samt å konsultere digi.no/søk på SLR og MLR.

Fredag ble Iterated handlet helt nede på 57 kroner på små volumer. Selskapet holdt forrige uke (21.01.98) en presentasjon for investorer i London. Kursutviklingen var hyggelig fra den 12. og helt frem til den 22. på tidvis høy omsetning - nå er det altså rolig igjen.

Til toppen