Provosert Ementor vurderer søksmål

Ementor-sjef Steinar Sønsteby føler seg provosert av Helsebygg Midt-Norge og har ikke lyst til å gi seg.

En av tidenes mest omtalte kontrakter, Helsebygg Midt-Norge, er i ferd med å bli et endeløst langt klagerop som kan ende med søksmål fra Ementor. Klageorganet for offentlige anskaffelser (KOFA), har gitt Ementor medhold på fem punkter i sin klage.

    Les også:

Helsebygg Midt-Norge på sin side mener avgjørelsen av klagen ikke får noen konsekvenser for tildelingen av kontrakten. Derfor undertegnet Helsebygg Midt-Norge og Telenor den gullkantede kontrakten på fredag kveld.

- Vi har vurdert klagen, og kommet til at dette ikke får noen konsekvenser får tildelingen av kontrakten. Telenor er fortsatt den mest økonomiske fordelaktige for oss, sier informasjonssjef Arve-Olav Solumsmo i Helsebygg Midt-Norge til digi.no.

Dette provoserer visekonsernsjef Steinar Sønsteby i Ementor som er forunderet over kontraktssigneringen, skriver Dagens Næringsliv. Nå avventer Ementor det endelige utfallet fra KOFA, som vil skje i løpet av uken. Det er KOFAs avgjørelse som vil bygge videre på hvorvidt Ementor ønsker å gå til søksmål.

Sekretariatsleder Robert Myhre i KOFA forteller at dersom Ementor søker erstatning, må dette forfølges ved de ordinære domstoler. Han antyder at Ementor skal ha brukt rundt 10 millioner kroner på utarbeidelsen av anbudet.

Helsebygg Midt-Norge står fast ved at det ikke er grunnlag for å gjennomføre en ny konkurranse, men også de avventer avgjørelse fra KOFA og utspillet som måtte komme fra Ementor.

- Vi ønsker å opptre profesjonelt med alle våre aktører, sier Solumsmo til digi.no

Les mer om: