RESULTATERFINANS

Proxima saksøkes av aksjonær

I løpet av natt til torsdag norsk tid har en aksjonær i Proxima levert inn et søksmål mot selskapets ledelse. Ifølge Bloomberg skyldes søksmålet at aksjonæren ikke er fornøyd med budet fra ASK. Både ASK og Proxima hevdet at de ikke kjenner innholdet i søksmålet.

Jørgen Christiansen
12. mars 1998 - 10:16

- Vi regner med at søksmålet er grunnløst, men vi vil forsvare oss med alle midler om vi mottar stevningen, sier Finansdirektør Dennis Whittler i Proxima til BusinessWire.

- Dette søksmålet ble registrert i natt, så vi har ikke hatt anledning til å se nærmere på det. Ut fra hva du sier høres det ut som en person som ganske enkelt er misfornøyd med styrets håndtering av vårt tilbud, sier Ole J. Fredriksen i ASK til digi.no.

- Er du overrasket over søksmålet?

- Nei, det er såpass vanlig at man i USA tar rettssystemet i bruk på slike saker at dette ikke kommer som noen overraskelse.

- Vi spurte deg på mandag om dere har sikret dere at de aksjonærene som inngikk forlik med Proxima i februar, ikke ville saksøke selskapet på nytt. Vet du om denne aksjonæren har hatt forbindelse med det forrige søksmålet?

- Som jeg bekreftet mandag, vil ikke de aksjonærene Proxima inngikk forlik med kunne saksøke selskapet i forbindelse med denne transaksjonen. Hvem som nå står for søksmålet vet jeg ikke ennå, da forskjellen i tidssoner gjør at vi ikke har fått frem særlig mer informasjon enn du sitter på selv.

- Når kan dere svare på hvor stort problem dette søksmålet utgjør?

- Først må folk komme på jobb i USA, og det skjer ikke før klokken 17.00 norsk tid. Fredag morgen bør vi har mer informasjon.

- Dere har vel jobbet med saken i natt. Ville det ikke være naturlig å forvente en avklaring i løpet av dagen, eller trenger dere lang tid på å finne ut hvordan dette søksmålet vil virke inn på kjøpet av Proxima?

- Våre advokater har såpass god kontroll på denne prosessen at jeg ikke er bekymret for at det vil ta tid å finne ut hvordan dette virker inne på kjøpet. Når vi kan komme med ytterligere informasjon vet jeg dessverre ikke. Først må vi finne ut hvem denne aksjonæren er, hvor stor aksjonæren er og hvordan søksmålet ser ut.

I følge Bloomberg News skyldes søksmålet at aksjonæren (Marc Tisch) mener selskapet selger seg for billig i forhold til det vekstpotensialet selskapet har.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.