ANALYSER

PS3 selges til langt under produksjonspris

Playstation 3 er et fantastisk godt kjøp, mener iSuppli. For Sony er det et tapssluk.

17. nov. 2006 - 09:07

Markedsanalytikeren iSuppli har gjort en komponent-for-komponent-analyse av Sonys nye spillkonsoll Playstation 3 (PS3).

Konklusjonen er at Sony taper minst 240 dollar på hver maskin de selger.

Analysen sammenlikner hva Sony må ut med for alle komponentene til sammen, pluss monteringskostnader, med utsalgsprisen i USA.

Der må kjøperen ut med 499 dollar for PS3-modellen med 20 GB disk, og 599 dollar for den med 60 GB disk. Det svarer til rundt henholdsvis 3300 kroner og 3900 kroner.

Ifølge iSuppli koster komponenter og montering for disse to maskinene henholdsvis 806 dollar og 840 dollar. Det innebærer at Sony taper minst 241 dollar på hvert eksemplar de selger av den rimeligste maskinen, og minst 307 dollar for hvert av den dyreste, tilsvarende henholdsvis 1600 kroner og 2000 kroner.

iSuppli skriver i sin analyse at kjøpere har ingen grunn til å klage på prisen på PS3, selv om den er dyrere enn konkurrentene.

– iSuppli tror konsollen tilbyr mer prosesseringskraft og større muligheter enn noen annet elektronisk apparat hittil. Derfor er Playstation 3 et regelrett kupp, så absolutt verdt sin pris, heter det i analysen.

Les hele rapporten her: PlayStation 3 Offers Supercomputer Performance at PC Pricing, iSuppli’s Teardown Analysis Reveals.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.