KORTNYTT

PSI kjøper opp multimedia-selskap

16. jan. 2006 - 09:58

PSI Group ASA har inngått avtale om kjøp av samtlige aksjer i det norske selskapet Open Human Digital AS (OHD), melder PSI.

OHD er en ledende leverandør av konseptutvikling, design, programutvikling og produksjon av interaktive multimedia kommunikasjonsløsninger for detaljhandelsmarkedet (butikker).

Med dette kjøpet gjennomfører PSI en viktig videreutvikling av sitt produktområde SmartMedia. SmartMedia inngår i PSI Groups satsning på innføring av ny teknologi til detaljhandelsmarkedet - inneholdende innovative løsninger for forbruker - og vareinformasjon, ansatteopplæring og reklamedistribusjon i butikklokaler.

OHD ble etablert i 1996 og nøkkelpersonene fra oppstarten er fremdeles aktive i selskapet. Selskapet er lokalisert i Forskningsparken i Oslo og det er i dag 8 heltidsansatte i selskapet. Selskapet har siden oppstarten hatt positive driftsresultater i alle driftsår, og omsetningen for 2005 ble ca 9,0 millioner kroner.

OHD har levert en rekke SmartMedia løsninger med over 1100 enheter av informasjonskiosker og tilhørende streamingløsninger. Kundegrunnlaget utgjøres av Coop, VG, Stolt Offshore, Colorline, Telenor, Norsk Tipping, Posten, Expert, samt en rekke offentlige etater innen helse, utdanning, kommuner og forsvaret.

Selskapet har, basert på erfaringene fra disse leveransene, utviklet en løsning skreddersydd for å enkelt kunne sette sammen profesjonelt utseende digitale reklameplakater (med video, bilder, tekst, newsticker etc) og distribuere disse ut til skjermer. Løsningen, SmartMedia, er utviklet for selskaper som vil kommunisere med kunder, besøkende eller ansatte på en moderne måte.

SmartMedia kan kontrollere og styre et stort antall skjermer spredt ut over store geografiske områder, for eksempel i landsdekkende butikk- kjeder, med innhold satt sammen i medfølgende SmartMedia Designer - et enkelt, men svært fleksibelt, verktøy for å lage reklameplakater med video, bilder og tekster.

Transaksjonen PSI kjøper samtlige aksjer i OHD for 9,3 millioner kroner.

PSI fokuserer på data for handelsnæringen og har hovedkontor på Rælingen og har ca 370 medarbeidere i Norge, Sverige og Danmark. Selskapet er notert på Oslo Børs og er også største eier i det svenske børsnoterte selskapet CashGuard.

PSI er lager automatiske identifikasjonssystemer, datafangst og trådløs kommunikasjon.

Selskapets løsninger bygger på avansert teknologi, som sammen med egenutviklede applikasjoner registrerer, transporterer og integrerer data i sanntid. Herunder løsninger for kontanthåndtering og mobile terminalløsninger for betaling.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.