Psion får forsprang i Norge

I forrige uke lanserte Psion sin nye lommedatamaskin, Psion Series 5, som kommer hit til landet i september. Dermed får de et forsprang på konkurrentene, som må avvente Microsofts oversettelse av Windows CE.

I forrige uke lanserte Psion sin nye lommedatamaskin, Psion Series 5, som kommer hit til landet i september. Dermed får de et forsprang på konkurrentene, som må avvente Microsofts oversettelse av Windows CE.

Det er drammensfirmaet Ucom som kommer med den norske utgaven, som ifølge salgssjef Espen Slåtsvik vil ligge betydelig under konkurrentene i pris. Noen eksakt pris er han ikke villig til å oppgi.

Kilder digi har vært i kontakt med anslår prisen til rundt 6.500 kroner. Dersom dette stemmer, vil det ikke være prisen som avgjør plattformvalget til fremtidige brukere.

Compaq lanserer sin lomme-PC så snart oversettelsen av Windows CE 2.0 foreligger.

- Prisen kan bli så lav som 3-4.000 kroner, basert på at den amerikanske modellen selges for $399, forteller Dag Storli i Compaq Norge til digi.

HP vil ha sin 320 LX klar i høst med en pris rundt 5800 pluss moms, men man må altså vente på en europeisk oversettelse.

De norske leverandørene håper Microsoft har ferdig den europeiske oversettelsen allerede i Oktober, slik at de ikke skal ligge for langt etter Psions lansering. Dersom Microsofts oversettelse drar ut, forsinker dette de europeiske produktene.

Ivrige brukere kan i dag kjøre lomme-pc-er basert på Windows CE uten norske tegn, men er da avhengige av å kjøre amerikansk Windows.

Epoc 32, som er det lisensierte operativsystemet Psion kjører, har - i motsetning til Windows CE - innebygget støtte for spesialtegn, og Ucom lover å komme med en norsk maskin med norsk tastatur.

Produkter med Windows CE vil baseres på den europeiske oversettelsen hvor spesialtegnene må legges inn som hurtigtaster uten et norsk tastatur.

Psion metter det engelske hjemmemarkedet før selskapet lanserer maskinen utenlands, men noen få engelske modeller vil være i Norge i månedsskiftet juli/august for spesielt interesserte.

Hvorvidt all Internett-programvare skal være innbakt i lommecomputeren eller hentes ned fra nettet ved behov, er etter det digi forstår ikke avklart.

Uansett loves det en lasering med norske tegn i September. Det kan gi Epoc 32 det forspranget de trenger.

Til toppen