BEDRIFTSTEKNOLOGI

Psion lisensierer Opera

Psion har inngått en strategisk lisensavtale med Opera Software. Dette innebærer at Opera-nettleseren vil bli levert som en integrert del i to av Psions lommedatamaskinserier.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. mars 2000 - 14:14

Psion og Opera Software annonserte i dag at selskapene har inngått en avtale om at Psion skal lisensiere Opera-nettleseren for å benytte denne i selskapets lommedatamaskiner.

-- Opera-nettleseren er liten, rask, enkel å bruke og tar kort tid å laste ned. Avtalen er et stort skritt framover for oss i vår søken etter å lede og forme den mobile Internett-alderen, sier Claes Bergstedt, merkantildirektør i Psion Enterprise Computing, i en pressemelding.

Det strategiske forholdet mellom Psion og Opera Software er at Opera vil leveres som en integrert del av Psions Series7 og netBook-serier. Opera vil også kunne kjøpes av nåværende Series5mx-brukere.

Det er en Opera 3.6 for EPOC som skal leveres med Psion-maskinene. Denne nettleseren støtter 256 farger, HTML 3.2, 128 bits SSL-kryptering (Secure Sockets Layer) og TLS (Transport Layer Security), mulighet for flere vinduer, zoom, Java gjennom den innebygde Java-implementasjonen i EPOC, samt CSS 1 (Cascading Style Sheets).

- For å ha et troverdig, mobilt Internett-tilbud med sikker Internett-surfing, er SSL en forutsetning, sier Jon S. von Tetzchner, administrerende direktør i Opera Software.

Også Psion understreker viktigheten av å ha en sikker Internett-løsning, ikke minst i forbindelse med e-handel og kommersielle transaksjoner over nettet.

Ifølge Psion vil selskapet nå samarbeide med innholdspartnere for å optimalisere innhold på Internett for enheter med små skjermer.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.