Psion lisensierer Opera

Psion har inngått en strategisk lisensavtale med Opera Software. Dette innebærer at Opera-nettleseren vil bli levert som en integrert del i to av Psions lommedatamaskinserier.

Psion har inngått en strategisk lisensavtale med Opera Software. Dette innebærer at Opera-nettleseren vil bli levert som en integrert del i to av Psions lommedatamaskinserier.

Psion og Opera Software annonserte i dag at selskapene har inngått en avtale om at Psion skal lisensiere Opera-nettleseren for å benytte denne i selskapets lommedatamaskiner.

-- Opera-nettleseren er liten, rask, enkel å bruke og tar kort tid å laste ned. Avtalen er et stort skritt framover for oss i vår søken etter å lede og forme den mobile Internett-alderen, sier Claes Bergstedt, merkantildirektør i Psion Enterprise Computing, i en pressemelding.

Det strategiske forholdet mellom Psion og Opera Software er at Opera vil leveres som en integrert del av Psions Series7 og netBook-serier. Opera vil også kunne kjøpes av nåværende Series5mx-brukere.

Det er en Opera 3.6 for EPOC som skal leveres med Psion-maskinene. Denne nettleseren støtter 256 farger, HTML 3.2, 128 bits SSL-kryptering (Secure Sockets Layer) og TLS (Transport Layer Security), mulighet for flere vinduer, zoom, Java gjennom den innebygde Java-implementasjonen i EPOC, samt CSS 1 (Cascading Style Sheets).

- For å ha et troverdig, mobilt Internett-tilbud med sikker Internett-surfing, er SSL en forutsetning, sier Jon S. von Tetzchner, administrerende direktør i Opera Software.

Også Psion understreker viktigheten av å ha en sikker Internett-løsning, ikke minst i forbindelse med e-handel og kommersielle transaksjoner over nettet.

Ifølge Psion vil selskapet nå samarbeide med innholdspartnere for å optimalisere innhold på Internett for enheter med små skjermer.

Til toppen