Psion netBook er også Windows-terminal

Psion og Citrix har implementert Citrix-arkitekturen ICA på Symbian-systemet. - Det innebærer at ethvert Windows-program vil kunne kjøres trådløst fra Psion netBook, sier Knut Lillo Salvesen i Incom.

Psion og Citrix har implementert Citrix-arkitekturen ICA på Symbian-systemet. - Det innebærer at ethvert Windows-program vil kunne kjøres trådløst fra Psion netBook, sier Knut Lillo Salvesen i Incom.

ICA eller "independent computing architecture" er i praksis blitt en industristandard for tjenerbasert databehandling. Implementeringen av ICA på Symbian-plattformen innebærer at alle enheter som bygger på denne plattformen uten videre vil kunne fungere som trådløse Windows-terminaler.

- Her vil enheter som Psion netBook med fullverdig tastatur og skjerm være spesielt aktuelle, sier Incoms Knut Lillo Salvesen, Psions representant i Norge. - Da vil du kunne arbeide borte like effektivt som på jobben.

Psions netBook veier 1,1 kilogram, og har en batterilevetid på 11 timer.

Salvesen er i ferd med å spre nyheten til alle som driver med Citrix her i landet. ICA-implementeringen på Symbian ble kunngjort på den store CeBIT-messen i Hannover i februar.

- For en rekke tjenester, blant annet kalender og e-post, finnes det gode løsninger som ikke krever ICA. Men en rekke aktuelle løsninger, fra økonomisystemer til tekstbehandling, har ikke egne mobile klienter. ICA på Symbian betyr at de får. Folk på farten vil kunne arbeide med nøyaktig de samme applikasjonene som på jobben, også tekstbehandling og annet med Office.

Da netBook ble kjent i fjor høst, fortalte Salvesen og Psion at enheten var en ren Java-terminal og at den skulle tilpasses bransjespesifikke løsninger. Så ble det kjent at Sybase, Oracle og IBM tilbyr Symbian-tilpasninger av sin programvare. ICA-implementeringen at også Citrix-brukere får langt kortere vei til å legge opp løsninger for mobile medarbeidere.

Les mer om Psion netBook:


Vil gi deg Internett i lomma
Ericsson bekrefter forpliktelse overfor Symbian
Lett mobil-løsning som varer en drøy arbeidsdag
Velutstyrt lommedatamaskin fra Psion
Mini-bærbar med 100 prosent Java
Norsk lagringsteknologi klar for Symbian

Til toppen