BEDRIFTSTEKNOLOGI

- PSP skal bli framtidens walkman

Sony avslørte tirsdag noen av selskapet planer for den bærbare underholdningsmaskinen PSP. I tillegg ble fortalt at selskapet planlegger en billig iPod-konkurrent.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. nov. 2003 - 13:03

Under en presentasjon for amerikanske investorer denne uken, lettet Sony en smule på sløret over selskapets planlagte bærbare underholdningsmaskin, PSP, som trolig vil komme på markedet mot slutten av 2004.

PSP skal bli en kombinert, bærbar musikk- og videoavspiller, spillkonsoll og mobiltelefon. Den klareste konkurrenten er kanskje Nokias N-Gage, men vil også kunne konkurrere om noen av de samme kundene som det Nintondos Game Boy og Apples iPod gjør i dag.

digi.no skrev om PSP i sommer, blant annet om en del av de tekniske detaljene som Sony da hadde avslørt.

- PSP vil være framtidens Walkman, sier Ken Kutaragi, sjef for Sonys dataspillvirksomhet, til Reuters.

PSP vil på mange måter ligne N-Gage, altså en enhet som holdes med begge hender. Men den foreløpige konseptmodellen skal være utstyrt med en fargeskjerm med diameter på 11,4 cm, noe som vil få den mer til å ligne på en bærbar tv. Det endelige designet er dog ikke ferdig.

- PSP vil ikke være én type produkt, sier Kutaragi.

- Den er en plattform med relaterte enheter med muligheten til å legge til eller trekke fra egenskaper.

Sony planlegger neste år også å komme med et produkt som skal være en direkte konkurrent til Apples musikkenhet, iPod. Sonys ledere er imponert over suksessen til Apple har hatt med iPod, men vil nå utfordre Apple på den samme fronten.

Den kommende musikkspilleren skal koste omtrent 60 dollar, noe som er langt mindre enn de 200 til 400 dollarene Apple tar for de ulike utgavene av iPod. Men det ble ikke avslørt noen detaljer om den tekniske løsningen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.