SIKKERHET

PSTs krypterte tipsløsning ennå ikke på plass

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har jobbet med en kryptert tipsfunksjon i flere år, men den er ikke klar ennå og det er usikkert når den vil være det.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i Nydalen i Oslo.
Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i Nydalen i Oslo. Illustrasjonsfoto: Marius Jørgenrud
29. apr. 2020 - 08:41

– Det er tekniske detaljer som er vanskelige å forklare. Men vi jobber med en løsning. Det har tatt lang tid. Jeg tør ikke si noe om når den er på plass, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til Aldrimer.no.

Overfor nettstedet vil ikke Bernsen si noe direkte om tjenestens kildekontakt med etablerte kilder i terror- og spionasjesaker har skjedd på åpne kanaler, men PST-talsmannen understreker at det finnes andre måter å håndtere gradert informasjon uten å måtte bruke en tipsfunksjon.

– Det finnes selvsagt andre måter å nå tjenesten på. Vi oppfordrer jo ikke folk om å sende oss gradert informasjon. Men det er jo klart at det hadde vært bedre å ha en tipsfunksjon som var sikker, sier han.

Dette videobildet viser reaksjonen til 13 år gamle Willis Gibson idet han innser at han har fått Tetris-spillet til å bryte sammen og dermed har blitt den første som beseirer det klassiske dataspillet.
Les også

13-åring vant over Tetris – fikk spillklassikeren til å knele

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.