SIKKERHET

Putin og Trump skal starte nett-overvåking, men bare ifølge Putin

Trump og Putin under G20-møtet i helgen.
Trump og Putin under G20-møtet i helgen. Bilde: Evan Vucci/Scanpix
10. juli 2017 - 08:16

IT-sikkerhet var på agendaen da USAs president Donald Trump møtte Vladimir Putin under G20-møtet i helgen. Der diskuterte de opprettelsen av en «ugjennomtrengelig enhet for IT-sikkerhet».

– På den måten kan vi beskytte oss mot valg-hacking og mange andre negative ting, skriver Trump på Twitter.

 

Putin bekrefter...

Putin går enda lengre. På Kremlins offisielle engelske nettsider skriver han at de «har blitt enige om å opprette en arbeidsgruppe, og gå sammen om å overvåke sikkerhet på nettet».

Videre skriver han at de skal «sikre fullt samsvar med internasjonale lover, og hindre inngripen i andre lands interne affærer». Den siste setningen er en klar referanse til den påståtte russiske innblandingen i det amerikanske valget.

«Dette angår først og fremst Russland og USA. Hvis vi klarer å organisere dette arbeidet - og det tviler jeg ikke på - vil det få slutt på spekulasjonene».

Her er meldingen i original form:

«The US President and I have agreed to establish a working group and make joint efforts to monitor security in the cyberspace, ensure full compliance with international laws in this area, and to prevent interference in countries' internal affairs. Primarily this concerns Russia and the United States. We believe that if we succeed in organising this work – and I have no doubt that we will – there will be no more speculation over this matter».

... Trump avkrefter?

Men det virker ikke som at begge parter har like stor tro på samarbeidet, skal vi tro eiendomsmogulen fra New York.

I natt skriver han at selv om de har diskutert en enhet for IT-sikkerhet, er det ikke dermed sagt at han tror det kan skje. «Det kan det ikke», avslutter han.

Så langt har det ikke kommet detaljer fra det hvite hus om samarbeidet - eventuelt mangelen på samarbeid.

– Som å samarbeide med Assad

Tidligere republikansk presidentkandidat Marco Rubio uttrykte skepsis til planene da de først ble annonsert. Han sammenligner det å samarbeide med Russland om IT-sikkerhet med å «samarbeide med Assad om kjemiske våpen».

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.