– Putin vurderer å koble Russland fra internett

Kan kvele ytringsfriheten i nødsituasjoner.

– Putin vurderer å koble Russland fra internett
Russlands president Vladimir Putin Bilde: Frederic Sierakowski/ISOPIX/All Over Press

Moskva (NTB-AFP): Moskva vurderer muligheten for opprette sitt eget «internett» for å kunne koble Russland fra verdensveven i nødssituasjoner, ifølge en russisk avis.

Ettersom de tradisjonelle mediene kontrolleres av Kreml, er sosiale medier og andre nettsider blitt stående igjen som det siste forum for ytringsfrihet i Russland.

Russlands president Vladimir Putin har nå kalt inn til et møte i landets sikkerhetsråd mandag for å diskutere mulige begrensninger på internett, skriver den anerkjente næringslivsavisen Vedomosti.

Gjennom de siste månedene er det på internett at bredere diskusjoner fra russiske stemmer om Ukraina-krisen har sett dagens lys. Kritiske rapporter om Russlands angivelige deltakelse i Ukraina-krigen har også vært forbeholdt internett.

Men en rekke teleoperatører, internettselskaper og ikke-statlige organisasjoner er sitert på opplysningene om at høytstående tjenestemenn kommer til å ta opp «arbeidet med det russiske segmentet av internett i nødssituasjoner» i flere møter til uka.

Myndighetene planlegger å iverksette tiltak som skal «styrke selvstyret til det russiske segmentet av verdensveven». Blant tiltakene som nevnes, er muligheten for å koble Russland fra internett i spesielle omstendigheter som massedemonstrasjoner eller militære konflikter, ifølge avisens kilder. (©NTB)

    Les også:

Les mer om: