Putt en «babelfisk» i øret

Kommende øreplugg oversetter direkte mellom flere språk.

Putt en «babelfisk» i øret
Bilde: Waverly Labs

Det amerikanske selskapet Waverly Labs er i ferd med å utvikle en slags øreplugg som kan oversette tale direkte fra ett språk til et annet slik at samtales kan utføres mer naturlig, uten å måtte snakke og lytte til en smartmobil.

En slags babelfisk

Produktet kalles for Pilot, men allerede har for lengst fått tilnavnet «babel fish», selv om oversetterfisken som Douglas Adams presenterer i romanen «Den komplette haikerens guide til galaksen» har noen egenskaper som man fortsatt bare kan drømme om.

Foreløpig har ikke Waverly Labs kommet med så mange detaljer om produktet, men det er klart at det i første omgang kun vil støtte engelsk og de vanligste, romanske språkene. Pilot vil selges i pakker med to øreplugger, samt en batterilader og en mobilapp som brukes til å kjøpe og laste ned ytterligere språkpakker.

Den første utgaven av Pilot avhenger av nettilgang – antagelig via smartmobilen, men det planlegges offline-støtte i framtidige produkter.

Pilot er ennå ikke ferdigutviklet og blir tidligst tilgjengelig til jul. Det et ventet at prisen vil være på knapt 300 dollar.

Som gründeren, Andrew Ochoa, forteller i videoen nedenfor, fikk han ideen til produktet da han traff en fransk kvinne.