BEDRIFTSTEKNOLOGI

Putter Xeon-system i én brikke

Intel satser på mikroserver-markedet.

Intels første Xeon-baserte systembrikke, Xeon D.
Intels første Xeon-baserte systembrikke, Xeon D. Bilde: Intel
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. mars 2015 - 12:24

Flere selskaper i ARM-økosystemet har kommet med systembrikker beregnet for små og energigjerrige servere. Disse kan fort bli en trussel mot Intels posisjon i dette markedet. I går lanserte derfor selskapet de første Xeon-basert systembrikkene (SoC – System on Chip). Den skal være spesielt beregnet for kompakte servere og integrert utstyr for webhoteller og leverandører av telekom- og nettskytjenester.

Xeon D

Den nye produktfamilien kalles for Xeon D og er basert på 14 nanometers prosessteknologi. I tillegg til fire eller åtte CPU-kjerner, inneholder de nye systembrikkene kontrollere for to 10 gigabit Ethernet-porter og for en rekke I/O-systemer, inkludert PCI Express 3.0, USB 3.0 og SATA 3. De støtter maskinvarebasert virtualisering og opptil 128 gigabyte med adresserbart ECC-minne (Error-Correcting Code).

Intels tidligere systembrikker for mikroservere er basert på Atom-prosessorene.

I tester som Intel selv har gjort, skal Xeon D-baserte systemer kunne levere dynamiske websider med opptil 3,4 ganger bedre ytelse enn dagens Atom C2750-brikke, samtidig som at ytelsen per watt er 1,7 ganger høyere.

20 watt?

Selv om Intel i pressemeldingen opplyser at Xeon D-brikkene vil ha et energiforbruk ned mot 20 watt, så gjelder dette brikker som først kommer senere i år. De to modellene som nå er tilgjengelige, den firekjernede D-1520 og den åttekjernede D-1540, trekker begge opptil 45 watt. De er klokket til henholdsvis 2,2 og 2,0 GHz og har en veiledende pris på henholdsvis 199 og 581 dollar.

Ifølge Intel planlegger tredjepartsleverandører mer enn 50 ulike produkter basert på Xeon D-brikkene. Dette inkluderer leverandører som Cisco, HP, NEC, Quanta Cloud Technology, Sugon og Supermicro. Omtrent 75 prosent av de planlagte produktene er nettverks-, lagrings- og IoT-produkter (Internet of Things).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.