Pwn2Own-sårbarheter allerede fjernet

Både Google og Mozilla lukker sikkerhetshull i løpet av et døgn.

Mozilla og Google har allerede fjernet de alvorlige sårbarhetene som denne uken ble demonstrert i henholdsvis Firefox og Chrome under Pwn2Own-konkurransen.
Mozilla og Google har allerede fjernet de alvorlige sårbarhetene som denne uken ble demonstrert i henholdsvis Firefox og Chrome under Pwn2Own-konkurransen.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. mars 2013 - 11:37

Både Google og Mozilla har kommet med sikkerhetsoppdateringer av henholdsvis Chrome og Firefox. I disse oppdateringene fjernes sårbarheten som først ble kjent for de to aktørene et knapt døgn i forveien, under Pwn2Own-konkurransen som denne uken arrangeres i forbindelse med CanSecWest-konferansen i Vancouver, Canada.

I konkurransen ble både Chrome, Firefox og Internet Explorer 10 knekket.

Google skriver at det i Chrome 25.0.1364.160 for Windows, OS X og Linux fjernes en sårbarhet knyttet til typeforvirring i WebKit. Denne karakteriseres som høyst alvorlig. Siden det dreier seg om en WebKit-sårbarhet, kan den også berører blant annet Apple Safari.

Mozilla skriver at stiftelsen har fjernet en «use-after-free»-sårbarhet fra HTML-redigeringsverktøyet i Firefox. Denne er knyttet til document.execCommand()-funksjonen og kan åpne for kjøring av vilkårlig kode. Sårbarheten er fjernet i Firefox 19.0.2, men også fra flere andre Mozilla-produkter.

Microsoft kunngjorde i går at selskapet først kommende tirsdag blant annet kommer med en sikkerhetsoppdatering til Internet Explorer 6 og nyere. IE10 for Windows 7 er ikke berørt, i motsetning til alle andre utgaver av nettleseren. Det tyder på at sikkerhetshullene som fjernes, allerede var kjente for selskapet da IE10 for Windows 7 ble gitt ut i slutten av februar.

Dermed er det lite sannsynlig at tirsdagen runde med sikkerhetsoppdateringer – som også omfatter seks andre sikkerhetsoppdatering til Microsoft-produkter – fjerner sårbarheten som ble utnyttet av VUPEN for å omgå sikkerheten i IE10 under Pwn2Own.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.