Python-skaper slutter i Google

Søkegiganten mister nok en guru.

Python-skaper slutter i Google
«Python-diktator på livstid» og språkets opphav Guido van Rossum slutter i Google. Bilde: Wikipedia (Creative Commons)

Enda en tungvekter forlater Google, denne gangen dreier det seg om opphavet til det populære skriptspråket Python.

Guido van Rossum (56) begynte hos søkegiganten for syv år siden. Der hadde han en spesialstilling som lot han bruke mye av arbeidstiden på sitt hjertebarn.

Fra nyttår blir nederlenderen utvikler i den sterkt voksende lagringstjenesten Dropbox, som er basert på samme plattform.

Python-skaperen hadde sin siste arbeidsdag i Google på fredag, og sier i en kunngjøring at de skilles som gode venner.

Ansettelsen av utviklerguruen regnes som et kupp for Dropbox. Overgangen har skapt overskrifter i publikasjoner som blant annet Forbes og TechCrunch.

For Google må overgangen antas å være et tilsvarende tap. Flere høyt profilerte ansatte har sluttet i Google de siste årene. Fenomenet har i amerikansk presse vært omtalt som «The Google Brain Drain». I fjor mistet de også Java-oppfinner James Gosling.

Diktator på livstid

Rossum var den første personen som ble utpekt til «vennlig diktator på livstid» (Benevolent Dictator for Life, BDFL), en tittel han deler med en håndfull andre fri programvare-grunnleggere. Rollen gir dem typisk det siste ordet i saker ved uenighet om veien videre for prosjektet.

Andre som gjerne tituleres på samme vis er Linux-oppfinner Linus Torvalds, PHP-skaper Rasmus Lerdorf og grunnleggeren av Ubuntu, Mark Shuttleworth.

Stor inspirasjon

Guido er blant svært få kapasiteter man bare trenger å introdusere med fornavn, mener hans nye arbeidsgiver.

Dropbox bekrefter ansettelsen i et blogginnlegg fredag. Foruten å ønske ham velkommen sier de at Python-skaperen er en stor inspirasjon og lenge har spilt en avgjørende rolle i målet deres med å knytte sammen alle produkter, enheter og tjenester.

Selskapet rundet i forrige måned milepælen med 100 millioner registrerte brukere. Lagringstjenesten oppgir at medlemmene deres lagrer over én milliard filer hver dag.

    Les også:

Les mer om: