Qt er klar for Android og iOS

Lover også utvidet Windows-støtte.

Qt er klar for Android og iOS
Bilde:

Digia kunngjorde i dag at versjon 5.2 av utviklerrammeverket Qt nå er tilgjengelig. Den største nyheten er at også offisiell støtte for operativsystemene Android og iOS nå er inkludert. Det betyr at utviklere som foretrekker Qt, enklere kan lage applikasjoner til begge de to største smartmobil- og nettbrettplattformene. Men det finnes en rekke slike rammeverk, hvorav Adobe Air, Appcelerator og Xamarin er blant de mest kjente, i tillegg til webbaserte teknologier.

Nytt i Qt 5.2 er også Qt Cloud Services, som kan fungere som backend-system for applikasjonene. Dette er basert på et prosjekt som tidligere het Enginio og skal i første omgang tilbyr tjenester knyttet til datalagring og brukeradministrasjon.

Andre nyheter i Qt 5.2 er en ny JavaScript-motor og Scene Graph-renderer som skal tilby mer funksjonalitet og ytelse med Qt Quick QML enn tidligere. Også nye moduler for posisjonering, Bluetooth og NFC er inkludert. Dessuten følger det med en ny versjon (3.0) av det integrerte utviklingsverktøyet Qt Creator.

På desktop-siden finnes det nå også to tilleggspakker, Qt Windows Extras og Qt Mac Extras, som åpner for integrasjon med plattformspesifikk funksjonalitet.

I alt støtter Qt 15 ulike operativsystemer. På trappene er også støtte for Windows Phone 8 og Windows Store-applikasjoner til Windows 8 og RT.

Digia kunngjorde i dag også tilgjengeligheten av Qt Mobile edition. Dette er et kommersielt produkt for mobilutviklere som koster 149 dollar per brukerlisens per måned. Dette gir tilgang til blant annet support fra Digia, Qt Enterprise-verktøy og nevnte Qt Cloud Services.

    Les også:

Les mer om: