UTVIKLING

Qt for Android er klar for testing

Men det er ikke Nokia som står bak.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. feb. 2011 - 10:24

Nokias Qt-rammeverk, i sin tid utviklet av norske Trolltech, ble med ett litt mindre relevant på mobilsiden da Nokia valgte Windows Phone som selskapet primære plattform for smartmobiler.

Til plattformen Nokia ikke valgte, det vil si Android, er Qt derimot i ferd med å ta form. Dette skjer gjennom et prosjekt som etter alt å dømme er helt uavhengig av Nokia.

I går kunngjorde Bogdan Vatra, leder for android-lighthouse-prosjektet, at Necessitas er tilgjengelig i en alfautgave.

Necessitas er en pakke som består av selve Qt-rammeverket, et sett med delte Qt-biblioteker (Ministro) for selve enheten, samt Qt Creator for Android. Selve rammeverket er basert på den kommende Qt 4.8.0.

Med pakken skal det være mulig å ta i bruk eksisterende, Qt-baserte applikasjoner og kjøre dem på Android-enheter uten noen for for modifisering.

Det frarådes å bruke alfaversjonen av Necessitas i applikasjoner som distribueres via for eksempel Android Market, fordi løsningen ikke er stabil.

Norske Cutehacks fortalte nylig til digi.no at det finnes flere Qt-baserte applikasjoner i Android Market, men Vatra opplyser bare om en enkel demo han selv har laget.

Når man installerer demoen, som kalles Animated Tiles, får man beskjed om å laste ned Ministro. Når demoen startes, laster Ministro først ned noen megabyte med nødvendige bibliotekfiler.

En video som demonstrerer bruken av Necessitas finnes på denne siden.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.