MASKINVARE

Qualcomm hinter om at de vil satse på datasentre og Edge Computing

Tror på kunstig intelligens og 5G.

Qualcomm vil satse på 5g, edge og logiske komponenter til kunstig intelligens i tiden som kommer.
Qualcomm vil satse på 5g, edge og logiske komponenter til kunstig intelligens i tiden som kommer. Foto: Qualcomm
Ida OftebroIda OftebroRedaktør for Digi.no og Inside Telecom
5. nov. 2020 - 17:33

Qualcomm er verdens største produsent av systembrikker for mobiltelefoner. Nå hinter selskapet om at de vil satse på å bruke sin markedsposisjon og egenutviklede teknologi til å levere datakraft til datasentre og Edge computing.

Ved selskapets presentasjon av regnskapet for 4. kvartal (avvikende regnskapsår, red.anm.), fortalte Qualcomm-sjef Steve Mollenkopf at selskapet skal investere i «neste generasjons infrastruktur og Edge computing», og at dette er to områder der man tror på betydelige vekstmuligheter i årene som kommer.

Allerede er det én milliard enheter i markedet som bruker logiske enheter fra Qualcomm.

– Det gjør at vi kan utvide vår lederposisjon innen kunstig intelligens i mobiltelefoner til applikasjoner i vekst, som datasentre, edge-utstyr og 5G-infrastruktur, sa Mollenkopf.

Mollenkopf mener kombinasjonen nettsky, 5G og mobilt internett gir muligheter for virtuelle mobilnett som kan gjøre mer enn å spare eieren for kostnader og drift. Han viser til de asiatiske mobiloperatørene Rakuten og Jio, der infrastruktur og digitale tjenester krysser hverandre.

Mollenkopf går ikke i detalj på hva disse tjenestene skulle være, men i 2018 gikk Qualcomm bort fra satsingen på server-prosessorer, og signaliserte at selskapet heller skulle satse på edge computing 5G og skybasert kunstig intelligens.

Edge computing vil si utplassering av mindre datasentre ute i nettverket, for å sikre kortest mulig svartid mot kunden. For å oppnå den lynraske svartiden som loves med 5G, er det nødvendig at det er kort fysisk avstand mellom datakraften og mobilbrukeren. 

The Register tror at uansett hva Qualcomm har i ermet, er det basert på Arm-kjerneprosessorene selskapet bruker.

Qualcomm ser lyst på fremtiden, med høy etterspørsel etter utstyr til 5G, både i håndsett og nettverk. Selskapet tror også de vil klare å navigere rundt konsekvensene av handelskrigen mellom USA og Kina, selv om de spår at de i perioder vil ha lite tilgang på enkelte komponenter.

Qualcomm omsatte for 21,7 milliarder dollar i regnskapsåret 2020, en forbedring på 2,3 milliarder dollar fra året før.

Denne Volvoen får ved hjelp av 5G fra Telenor og sensorer fra Xense beskjed om hvordan den skal kjøre på egen hånd i Stockholm.
Les også

Telenor tester selvkjørende biler i bytrafikk

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.