BEDRIFTSTEKNOLOGI

Qualcomm slukker brannen

Det amerikanske mobilselskapet Qualcomm benekter meldinger om at kinesiske myndigheter skal ha sagt net til ytterligere mobilutbygging basert på CDMA-teknologi.

Frode Eriksen
1. mars 1999 - 13:17

- Vi har ikke hatt særlig vekst, men har klare ekspansjonsplaner i Kina, sier Qualcomms grunlegger og styreleder, Irwin Jacobs i en uttalelse. Han mener derfor at det ikke er riktig som blant annet The Wall Street Journal har meldt at kinesiske myndigheter har bestemt seg for å stanse all mobilutbygging basert på CDMA (code division multiple access) -teknologi.

Qualcomms viktigste kinesiske mobilkontrakt ble signert i 1997 med Great Wall Mobile Communications, verdsatt til 300 millioner dollar. Ut over dette at den kinesiske mobilutbyggingen vært basert på GSM-teknologi, noe Ericsson og Nokia har tjent på. Begge selskapene har det kinesiske markedet som sitt største enkeltmarked. Blant Qualcomms viktigste støttespiller i Kina har vært det kinesiske forsvaret som står bak Great Wall Mobile Communications som et av sine mange forretningsforetagender.

Det kinesiske informasjonsdepartementet har tillatt en begrenset CDMA-utbygging og mobilsystemet har vel 100.000 brukere, tilsvarende nesten 20 millioner GSM-brukere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.