Quantum bedre enn ventet

Tandberg Datas partner Quantum leverte torsdag et sterkt resultat fra forrige regnskapskvartal. Selskapet setter stadig nye rekorder i salget av DLT-produkter.

Tandberg Datas partner Quantum leverte torsdag et sterkt resultat fra forrige regnskapskvartal. Selskapet setter stadig nye rekorder i salget av DLT-produkter.

Mens aksjemarkedet offisielt ventet et resultat på 24 cent per aksje, presenterte Quantum et resultat på 29 cent per aksje eller 50,8 millioner dollar, før "spesielle avsetninger".

Omsetningen i kvartalet som ble avsluttet 27. november ble 1,3 milliarder dollar. Dette er 12,7 prosent lavere enn samme kvartal året før. Marginbildet er imidlertid forbedret, med en bruttomargin på 18 prosent mot 8,9 prosent ett år tidligere.

Regnskapet for tredje regnskapskvartal er preget av at selskapet er preget av to spesielle poster. 101 millioner dollar er bokført som tap på et joint-venture for produksjon av skrivehoder. Samtidig har selskapet avskrevet 89 millioner dollar i balanseført forskning og utvikling i forbindelse med kjøpet av ATL Products Inc.

Etter disse postene viser selskapets resultat for perioden et underskudd på 106,6 millioner dollar.

Michael Brown som er administrerende direktør i Quantum skriver i en pressemelding at 28 prosent av selskapets omsetning nå relaterer seg til ikke-harddisk produkter.

- Mens antall installerte DLT-enheter nærmer seg en million, er vi optimistiske med tanke på styrken i og aksepten for DLT-plattformen samt vår konkurranseposisjon i markedet for båndstasjoner, sa Brown.

Selskapet har fremdeles en positiv kontantstrøm og en sterk balanse.

Til toppen