Quantum med resultatvarsel

Produsentene av lagringsmedier har fortsatt problemer. Etter børsslutt i går amerikansk tid, måtte Quantum sende resultatvarsel for inneværende kvartal. Denne gangen er det både DLT-tape og disker som viser lav omsetning.

Selskapet sier i en pressemelding at inneværende kvartal (avsluttes 31.03.98) vil gi et nullresultat med en omsetning som er 20 prosent lavere enn i forrige kvartal. Årsaken til inntektssvikten skal være lagerjusteringer hos OEM-partnerne på DLT tape og forsatt prispress i markedet for harddisker.

Om DLT tape sier selskapet at de mot slutten av inneværende kvartal opplever at nøkkelpartnere med OEM-kontrakter utsetter sine ordre som en konsekvens av at de har skaffet seg bedre kontroll med varelagrene. Selskapets toppsjef Michael Brown sier at man nå er i ferd med å se en overgang fra en situasjon med store leveringsproblemer til en situasjon med god tilgang på produkter. Denne situasjonen skal ha oppstått i inneværende kvartal.

Harddisk-markedet har vært tøft i lengre tid, med resultatvarsel fra Read-Rite, og oppsigelser hos Seagate som dårlige varsler i desember og januar. Quantum sier nå at selskapet er inne i det andre kvartalet på rad med overproduksjon og fortsatt prispress. Michael Brown sier at de hadde forventet en nedgang i volumene og prisene, men at prispresset har vært sterkere enn ventet.

Om fremtiden sier Brown at etterspørselen i sluttbrukermarkedet fremdeles er sunn, og at de to viktigste disk-produktene fremdeles gir gode volumer. På tross av endringene markedet for DLT tape, har selskapet opprettholdt gode marginer og ser forsatt for seg en sterk vekst i etterspørselen.

Du kan lese resultatvarselet selv ved å bruke lenken under "relaterte nettsteder". De relaterte sakene i høyre marg omtaler tilsvarende nyheter fra Seagate, Quantum og Read-Rite de siste månedene.

Til toppen