BEDRIFTSTEKNOLOGI

Quantum satser på IDE og SCSI

Harddiskprodusenten Quantum har mer tro på kommende SCSI- og ATA/IDE-standarder enn på Fibre Channel-grensesnittet, i hvert fall for de nærmeste fem årene.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. mars 1998 - 11:22

I en pressemelding Quantum ga ut i februar, heter det at Intel vil støtte den neste generasjonen av ATA/IDE-grensesnitt, Ultra ATA/66, gjennom å lage brikkesett for denne standarden. Også AMD og Cyrix vil etterhvert også støtte Ultra ATA/66. ATA står for Advanced Technology Attachment og er egentlig bare en annen betegnelse på IDE (Integrated Device Electronics).

- Ultra ATA/66 er en verdifull ny teknologi som Intel ser på som det neste logiske trinnet før overgangen til IEEE-1394-teknologien, sier Patrick Gelsinger, visepresident i Intels Business Platform Group, i en pressemelding.

Quantum samarbeider også med andre harddisk- og brikkesettprodusenter for å etablere Ultra ATA/66 som en ny industristandard. Teknologien vil ifølge Quantum bli tilgjengelig på markedet i 1999.

Ultra ATA/66-protokollen lar PC-er sende og motta data raskere ved å fjerne flaskehalser forbundet med dataoverføringer, spesielt under sekvensielle operasjoner. Brukerne av nye PC-er som støtter denne teknologien vil ifølge Quantum merke at det tar kortere tid å starte opp operativsystemet og de installerte applikasjonene på PC-en.

Ultra ATA/66 vil fortsatt være bakoverkompatibel med den eksisterende ATA-standarden, det vil si at de nye diskene kan brukes i nåværende systemer, og at nåværende disker kan brukes i nye systemer. Det skal også bli mulig å kjøpe PCI-kort til eldre maskiner for å gi disse støtte for den nye standarden. Ultra ATA/66 kan i teorien gi en overføringshastighet på opptil 66 MB per sekund.

Ifølge Quantum er 90 prosent av de installerte harddiskene i verden av typen ATA/IDE.

Men Quantum satser ikke bare på ATA/IDE. Ifølge The Register tror Quantum at SCSI-grensesnittet vil dominere over det kommende Fibre Channel-grensesnittet et godt stykke inn i neste årtusen. Representanter for Quantum forteller at selskapet har Fibre Channel produkter i laboratoriene sine, men ingen av dem vil komme på markedet med det første.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.