Quark gir opp Adobe

Ledelsen i Adobe inntok en konsekvent fiendtlig holdning og tok skritt for å gjøre selskapet så kostbart som mulig.

Mandag sa Quark-sjef Fred Ebrahimi at han ønsket å overta Adobe på en vennlig måte, men at han aldri fikk Adobe-sjefene John Warnock og Charles Geschke i tale.

Begge selskapene leverer programvare til grafisk bransje. Kundenes reaksjoner til overtakelsesprosjektet var jevnt over negative. Quark kom aldri med tilstrekkelig detaljer om hvor mye de var villige til å betale eller hvordan de hadde tenkt å finansiere overtakelsen, til at Wall Street kunne ta prosjektet alvorlig. Adobes markedsverdi ligger på rundt 1,9 milliarder dollar.

Quark er ikke børsnotert. Årsomsetning anslås til rundt 250 millioner dollar årlig. I kvartalet fram til 28. august omsatte Adobe for 223 millioner dollar. Restruktureringskostnader på 38 millioner dollar gjorde at resultatet ble tilnærmet null. I tilsvarende kvartal for et år siden, ga omsetning på 230 millioner dollar et overskudd på 53,4 millioner dollar. Restruktureringen koster 300 arbeidsplasser og reduserer utgiftene med mellom 50 og 60 millioner dollar i året. Adobe-ledelsen er optimistisk og spår at omsetningen vil øke med 15 prosent i året. Grunnlaget for denne optimismen, ifølge et intervju med Warnock i News.com, er planer om en satsing innen dokumenthåndtering - med tanke på at alle slags dokumenter skal kunne styres fra et sentralt sted i bedriften, uansett om de trykkes eller sirkulerer elektronisk.

Quarks Ebrahimi sier nå at han vil se seg om etter andre overtakelsesobjekter og håper at Adobe vil revurdere tilbudet fra Quark. Adobes Warnock sa seg glad for at tilbudet er trukket tilbake og uttrykte takknemlighet for støtten han har fått fra partnere, kunder og ansatte.

Det ble forrige uke spredd et rykte om at Adobe ville kutte ut Mac-delen av sin produktportefølje. Rykte ble blankt avvist av Adobe. I siste regnskapskvartal stod Mac for 44 prosent av selskapets omsetning.

Til toppen