Qube 3: Ferdig server med forenklet oppgradering

Den selvkonfigurerende serveren Qube fra Cobalt er i tredje generasjon utstyrt med en ordning som gjør det mulig å oppgradere alle applikasjoner direkte fra Internett.

Den nye ordningen bygger på teknologi kalt BlueLinQ. Når det er tilgjengelig en oppgradert utgave av en applikasjon som er installert på serveren, lyser en egen rød lampe på boksen og på administratorens webgrensesnitt. Da inneholder serveren informasjon om hva oppgraderingen består av, og et klikk er nok til å iverksette oppgraderingsprosessen.

BlueLinQ er tilpasset begge Cobalts forretningsmodeller. Det innebærer at oppgraderinger kan komme enten direkte fra Cobalt, eller fra den tilbyderen som har påtatt seg ansvaret for maskinen hos kunden, og som har installert kundespesifikk programvare i boksen.

En annen nyhet er muligheten til mer avanserte lagringsfunksjoner, inklusiv RAID 1.

De øvrige kjennetegnene fra tidligere Qube-modeller er bevart: Serverne kan gis oppgaver som deling av skriver og filer, håndtering av e-post og betjening av websider. De kan også settes opp som brannmurer og som web-cache. Maskinene gir enhetlig Internett-tilgang for alle tilkoplede klienter gjennom alt fra kabelmodem og DSL til analogt modem og ISDN. Administrasjon skjer gjennom 128 biters kryptert SSL-samband.

Mens Cobalt tidligere har brukt MIPS-prosessorer i sine Qube, er Qube 3 utstyrt med en "Intel-kompatibel prosessor".

Norsk distributør for Cobalt er Itegra.

Til toppen