BEDRIFTSTEKNOLOGI

Quest - raske og utskiftbare 4,7 GB

- Quest, med en kapasitet på 4,7 GB per diskplate, vil åpne døren til massemarkedet, sier PR-sjef David Cunliffe for SyQuest i Europa. Ytelsen er som på en rask harddisk.

Lars Rasmussen
20. nov. 1997 - 11:05

SyQuest har fått blod på tann i kampen mot Iomega og lanserer nok et strategisk viktig produkt: Quest kombinerer den høye hastighet for lyd/video-bruk som man er vant til fra høykapasitets stasjonære disksystemer, med fleksibiliteten til et utskiftbart lagringsmedium. Quest blir det første utskiftbare systemet med integrert to-spors magneto-resistive (MR) opptakshoder, en teknologi som er brukt i dagens beste og raskeste stasjonære harddisker.

- Vi differensierer oss fra Iomega ved å ha bedre kvalitet og kapasitet, og vi appellerer til folks kreativitet, sier Cunliffe.

- Dersom vi kan dominere den øvre nisjen av markedet, vil dette ha en dra-effekt på forbrukermarkedet.

Med et Ultra Wide SCSI-grensesnitt og en 2MB hurtigbuffer, kan man kjøre fullbevegelse sanntid video direkte fra Quest uten å miste rammer. En 4,7 GB plate kan holde digital informasjon tilsvarende en hel spillefilm, noe som gjør det mulig å redigere en komplett DVD-innspilling.

Quest kan opprettholde en maks overføringshastighet på 10,6 MB per sekund, med gjennomsnittlig søketid 12 millisekunder.

En spesialdesignet dørmekanisme beskytter drivverket og platen fra forurensning. Et aktivt filtreringssystem renser platen og drivverkammeret på under 1,5 minutt, og det er motorisert inn- og utkobling av platen.

Cunliffe mener at selskapet er meget sterkt posisjonert i forhold til erkerivalen.

- Med flere nye produkter i vente skal vi se om Iomega greier å henge med.

Cunliffe - på spørsmål fra digi.no - kunne ikke uttale seg om kommende, ikke-annonserte produkter, men han røpet at selskapets prisbelønte 1,5 GB Syjet får en stor oppgradering i første kvartal 1998. Han ville ikke ut med detaljer om kapasiteten.

Indikasjonene tilsier at Quest - inklusive en 5,25", 4,7 GB plate - får en pris på 599 dollar. Ekstra plater blir priset til 199 dollar. Drevet har ett års garanti og platene fem.

Quest kan kjøres på alle PC Windows- og NT-systemer i tillegg til Macintosh- og UNIX-systemer. Drevet blir først solgt til utstyrsprodusenter (OEM - original equipment manufacturers) i desember og blir allment tilgjengelig tidlig i 1998.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.