Qvist: Bitter på Compaq

Administrerende direktør i Tandberg Data er ikke særlig fornøyd med måten Compaq har håndtert informasjonen rundt den mulige MLR-avtalen. - Compaq tok en intern beslutning på dette for to uker siden uten å informere oss, sier en nedslått Hans Chrsitian Qvist til digi.no

Dagens melding fra Tandberg Data (TAD) om at selskapet går med solid underskudd i neste kvartal, slo hard ut i akjekursen til selskapet fredag. Særlig hyggelig var det heller ikke at selskapet måtte krype til korset og innrømme at det ikke ble noen MLR-avtale med Compaq - en påstand selskapet senest i går gikk ut og dementerte.

Spekulasjoner rundt avtalen har versert i en måneds tid i pressen, etter at Compaq ved flere anledninger har uttalt at det ikke ser ut som det blir noen avtale. Tandberg Data selv har oppgitt at dette ikke stemmer med de opplysningene selskapet har fått fra sin forhandlingsmotpart, og nå går Tandberg Data-sjefen åpent ut og kritiserer informasjonspolitikken i Compaq.

- Dette er en glipp fra Compaqs side. Inntil i går fikk vi beskjed av Compaq at evalueringsprosessen fortsatt var i gang, sier Qvist til digi.no. Han sier at det var lite hyggelig å få beskjed om at avgjørelsen allerede var besluttet for en tid siden, da TAD i dag fikk den nedslående meldingen.

- Compaq tok en intern beslutning på dette for to uker siden. På det tidspunkt ble vi informert om at en beslutning først ville bli tatt etter at reorganiseringen av Compaq og Digital var på plass, sier Qvist, som medgir at jobben som Tandberg Data-sjef så langt ikke har utviklet seg helt slik han hadde tenkt seg.

- Jeg gikk inn i selskapet med en innstilling om at jeg skulle lede et selskap i vekst. I stedet får jeg et nytt restruktureringscase, sier Qvist, som er innstillt på å fortsette i stillingen til tross for de nye premissene.

Til toppen