RESULTATERFINANS

Qvist: - Vi er ingen bank!

Administrerende direktør Hans Christian Quist i Tandberg Data avviser at selskapet er i forhandlinger om oppkjøp eller fusjon med et annet selskap, men påpeker lattermildt at emisjonen ikke skjer for å styrke egenkapitalen.

Jørgen Christiansen
20. mars 1998 - 10:57

- Dere hadde en egenkapitalandel på 69 prosent ved årsskiftet. Med denne emisjonen får dere en egenkapitalandel på over 80 prosent. Du gjør ikke dette for å styrke egenkapitalen, Qvist?

- Nei, det gjør vi ikke. Vi er ikke noen bank. Når det er sagt så er vi heller ikke et selskapet som drar fra Nordpolen til USA for å foreta fiendtlige oppkjøp.

- I pressemeldingen dere sendte ut fredag sier du - meget presist formulert - at dere ikke er i oppkjøpsforhandlinger med Overland Data. Er dere i andre forhandlinger med Overland Data?

- Nei, vi er ikke i andre forhandlinger overhodet.

- Det er mulig å se denne emisjonen som et signal om finansiell styrke i forbindelse med fusjons- eller oppkjøpsforhandlinger. Kan du si noe om tidsperspektivet på slike handlinger?

- Du får ikke noe mer kjøtt på beina av dette. Jeg kan ikke gi deg noen dato, og heller ikke noen tidsperiode.

- Og du er ikke i andre forhandlinger heller?

- Nei vi sitter ikke i forhandlinger med noen andre selskap heller.

- Vi kommenterte sist onsdag at Overland Data hadde fått en pris for sin VR2-teknologi, som kan benyttes til å øke kapasiteten til SLR- og MLR-teknologien. Er det fornuftig å se dette i sammenheng med utviklingen av deres teknologi?

- Vår road-map er basert på vår egen teknologi.

- Så VR2 er ikke nødvendig for den videre utviklingen av SLR og MLR?

- Vår offisielle holdning er at vi skal utvikle denne teknologien på egenhånd.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.