Qwest fikk børs-juling

Teleselskapet Qwest sitt bud på US West og Frontier ble ikke godt mottatt på Nasdaq. Selskapets børsverdi sank med 24 prosent den første dagen etter at oppkjøpstilbudet ble kjent.

Teleselskapet Qwest sitt bud på US West og Frontier ble ikke godt mottatt på Nasdaq. Selskapets børsverdi sank med 24 prosent den første dagen etter at oppkjøpstilbudet ble kjent.

Qwest har lagt inn et fiendtlig bud på 55 milliarder dollar på US West og Frontier i konkurranse med teleselskapet Global Crossing, som på sin side byr 42 milliarder dollar.

Nasdaq-børsen synes imidlertid dette ikke var noen god idé og sendte Qwest-aksjen ned 10,75 dollar til 34,12. US West tjener noe på interessen rundt selskapet og økte med 3,12 dollar til 58 dollar. Global Crossing gikk marginalt ned.

Qwest og Global Crossing er begge selskap som har gjort det bra på børsen, dels som en følge av posisjoneringen i forhold til Internett-trafikk, dels som en følge av andre forventninger knyttet til inntjening. Qwest har fire millioner kunder på sitt nasjonale fibernett, mens Global Crossing foreløpig bare eier en transatlantisk fiberkabel.

Qwest tilbyr både aksjer og penger, mens Global Crossing tilbyr aksjer i sin budpakke til aksjonærene.

Det gjenstår å se om Global Crossing vil svare på Qwests bud, og det er ventet at aksjekursen på selskapet vil gå sterkt ned om så skjer. Siden budet på US West ble kjent den 17. mai, er selskapets børsverdi redusert med 18 prosent.

Både Qwest og Global Crossing får begrensninger i hva de kan gjøre med US West når handelen eventuelt gjennomføres. Selskapet kan ikke tilby riks- og internasjonal telefoni så lenge selskapet ikke åpner sitt lokalmarked for telekonkurranse, noe som er et stort minus for begge selskapene som er avhengige av å få benyttet sin infrastruktur.

Et annet problem er BellSouths eierandel i Qwest på ti prosent som ble kjøpt sist måned. Ved en fusjon vil Bell South eie fire prosent av det samlede selskapet, noe som neppe var selskapets idé med investeringen.

I en pressemelding fra Global Crossing heter det at selskapets eksisterende avtale med US West, er overlegen den avtalen Qwest ønsker å få i stand. Selskapet melder at de planlegger en endelig fusjon med Frontier i tredje kvartal.

Til toppen