QXL fra pluss til minus

Mange liker brukt-auksjoner på nett. Likevel gikk QXL i minus.

QXL er en nettbasert tjeneste der man kan kjøpe og selge varer gjennom en auksjon.

I Norge opplevde QXL en omsetningsvekst på 23 prosent fra 2004 til 2005. I fjor endte omsetningen på 23 millioner kroner. På resultatsiden var imidlertid utviklingen negativ. Overskuddet på seks millioner kroner i 2004 forsvant og i 2005 ble selskapet sittende igjen med et marginalt underskudd på 57.000 kroner.

– Dette skyldes konsernkostnader, sier Jørgen Nilsson, daglig leder i QXL Norge til Finansavisen.

QXL Norge er en del av det engelske selskapet QXL Ricardo. De har investert i ny teknologi og i økt teknisk bemanning. Kostnaden deles på alle datterselskapene og det er mye av årsaken til at QXL Norge mistet sitt overskudd i fjor.

I tillegg har det norske datterselskapet også økt sin egen bemanning og selskapet teller nå 19 ansatte.

Å selge sine brukte eiendeler som bare ligger og samler støv har blitt populært. QXL forteller at medlemmene sto for en total omsetning på 350 millioner kroner og at det ble solgt cirka 140.000 varer i måneden. Hver måned registrerer 17.000 nye medlemmer seg på selskapets hjemmeside. Pensjonister skal være ekstra ivrige på å bruke QXLs nettauksjoner til kjøp og salg av brukte gjenstander.

– Vår største konkurrent er at folk har det for godt. Når folk har penger og alt de trenger, ser de ikke noe vits å selge ting på nettet, sier Nilsson til Finansavisen.

Til toppen