QXL sluker Bidlet

QXL sluker Bidlet og får dermed kontrollen over det nordiske auksjonsmarkedet. Nå vil QXL bli størst i Europa og verden og selskapet skal ta opp kampen mot eBay.

QXL sluker Bidlet og får dermed kontrollen over det nordiske auksjonsmarkedet. Nå vil QXL bli størst i Europa og verden og selskapet skal ta opp kampen mot eBay.

QXL kjøper opp den svenske auksjonstjenesten Bidlet i det som kan bli Europas største e-commerce-handel. QXL skal betale nærmere 4,6 milliarder for det svenske selskapet i egne aksjer.

Nå skal QXL ta kontroll over det europeiske markedet. I et intervju med digi.no sier styreformannen i Bidlet, Peter Sederowsky at QXL skal bli den største konkurrenten til amerikanske eBay.

- Vi startet opp for ti måneder siden, og har rullet oss ut i hele Norden. Vi skal også inn i Nederland og Belgia om kort tid. Men flere interessante markeder, som Tyskland og Frankrike, er allerede full av aktører det kan bli vanskelig å konkurrere mot. Her har allerede QXL en god andel, forteller Peter Sederowsky som er strålende fornøyd med avtalen.

Han trer inn i styret hos det nye selskapet, mens Bidlet-sjefen, Patrick von Schenck, blir skandinavisk sjef i QXL.
- Vi har nå full kontroll i det nordiske markedet samt at vi har god kontroll i Europa. Nå skal vi ta det amerikanske markedet, og konkurrere med eBay, forteller Peter Sederowsky.
Les:
QXL legger inn bud på Bidlet
Bidlet skal banke inn 100 millioner kroner årlig
Britisk Excite-partner kjøper DinSide Auksjon
Auksjonsvarp i Polen

Bidlet har vært sterkes på Business to Consumer, eller auksjoner hvor bedrifter selger varer til privatpersoner, mens QXL har vært sterk på Consumer to Consumer, auksjoner private imellom. Disse plattformene skal nå samles under en paraply hvor også flere tjenester skal komme med.


Det skal også lanseres en auksjonsmåte hvor selskaper kan selge til både andre bedrifter og det offentlige. Samt private i hard konkurranse med eBay.

- eBay kan glemme å komme inn i Norden nå, sier Peter Sederowsky til digi.no.

Etter hva digi.no kjenner til skal auksjonstjenestene fra selskapene samkjøres, og det blir åpnet for bud via Wap og Palm Pilot innen kort tid.

Mest sannsynlig skal varemerket på auksjonstjenesten være QXL. Det skal bygges opp en ny plattform når Bidlet og QXL går sammen. Dette er ventet å skje innen juni i år.

Hegar Online skriver at Schibsted sitter med en gevinst på 370 millioner svenske kroner som følge av salget. Schibsted eier andeler i Bidlet via den svenske avisen Aftonbladet som igjen eier 12 prosent av Bidlet gjennom investeringsfondet Hierta Ventures.

Til toppen