QXL viser bedring

Aksjekursen i auksjonstjenesten QXL.com klatret 23 prosent på London-børsen etter at selskapet leverte bedre tall enn markedet forventet. Nå sier selskapet at de har penger nok til de tjener penger selv.

Auksjonstjenesten QXL var et av de mest høytflyvende selskapene i "Den Nye Økonomien" før det hele kollapset i april i fjor. Fra toppnoteringen på London-børsen på 800 pence har kursen rast til under 8 pence på 13 måneder.

Selskapet kunne i dag vise til et bedre resultat for året enn det markedet hadde forventet, og de kunne med glede melde at de har nok penger i kassen til å overleve for egen maskin til 2003. Da skal selskapet ifølge egne budsjetter nå break-even.

QXL tapte 143 millioner pund - 1,8 milliarder norske kroner - før skatt. Det viste tallene for siste regnskapsår som endte mars 2001. Samme periode for ett år siden hadde selskapet et tap på 66,6 millioner pund, omlag 860 millioner norske kroner.

Det store tapet skriver seg fra store avskrivninger etter oppkjøpet av den tyske auksjonstjenesten Ricardo i fjor.

Men til tross for milliardtapet har selskapet greid å snu "burn-raten" fra 10,6 millioner pund (137 millioner norske kroner) i tredje kvartal til 8,2 millioner pund (106,6 millioner norske kroner) i fjerde fiskalkvartal.

Auksjonsselskapet har også opplevd en økning i auksjonsmarkedet. Verdien av alle objektene på tjenestene var på 89,3 millioner pund - omlag 1,1 milliarder norske kroner. Det er en økning på 319 prosent fra fjoråret.

Selskapet har 24,2 millioner pund i banken (314 millioner norske kroner) og en markedsverdi på 50 millioner pund, eller 650 millioner norske kroner. Den britiske avisen The Guardian skriver fredag at selskapet av den grunn er særdeles fristende for en pan-europeisk ISP. Flere analytikere har tidligere hevdet at QXL.coms løsning ligger nettopp heri: å bli kjøpt opp av en Internett-leverandør.

Til toppen