BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rå RAM i '98

I begynnelsen av 1998 vil en nye type RAM-brikker basert på den nye 0,25 micron-teknologien bli sluppet på markedet. En konsortium bestående av Siemens, IBM og Toshiba står bak den såkalte SLDRAM prosjektet som vil gi et kvantesprang i hastighet og ytelse.

Eirik Flaa
28. aug. 1997 - 16:36

De store prosessorfabrikantene har lenge annonsert at de er i ferd med å gå over på 0,25 mikronteknologi, og nå følger minneprodusentene etter; Et konsortium bestående av IBM, Siemens og Toshiba skal utvikle en ny type minnebrikker basert på den nye teknologien.

De nye brikkene, kalt SLDRAM, (SyncLinc Dynamic RAM) vil gjøre det mulig å benytte klokkefrekvenser på opp til 800 MHz, noe som vil gjøre det mulig å overføre informasjon med en hastighet på 3,2 GB per sekund. Dette er omtrent åtte ganger så raskt som dagens minnebrikker.

En annen stor fordel med de nye brikkene er at de har et mye mindre volum per krets enn dagens brikker. At det benyttes såkalt 0,25 mikronteknologi, innebærer nemlig at de minste komponentene har en diameter helt ned til 0,00025 millimeter.

De nye minnebrikkene er foreløpig bare på utviklingsstadiet, men Siemens hevder i en pressemelding de første brikkene vil bli produsert allerede tidlig i 1998.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.