Rackspace er solgt for milliardbeløp

Den siste store, uavhengige skyleverandøren havner på private hender.

Rackspace selger virtuell serverkraft basert på Openstack-plattformen fra egne datasentre i London, Chicago, Dallas, Nord-Virginia, Hongkong og Sydney.
Rackspace selger virtuell serverkraft basert på Openstack-plattformen fra egne datasentre i London, Chicago, Dallas, Nord-Virginia, Hongkong og Sydney. (Bilde: Rackspace)

Den siste store, uavhengige skyleverandøren havner på private hender.

Amerikanske Rackspace er avtalt solgt for 4,3 milliarder dollar til det private investeringsfondet Apollo Global.

Kjøpesummen blir gjort opp kontant og tilsvarer en budpremie på 38 prosent, sammenlignet med aksjekursen 3. august, da det dukket opp nyhetsoppslag med spekulasjoner om salget, heter det i en kunngjøring før helgen.

Styret i Rackspace har enstemmig godtatt budet, og de anbefaler aksjonærene å gjøre det samme. For øvrig krever oppkjøpet at det oppnås godkjennelse fra konkurransemyndighetene i USA, EU og Israel.

Dersom oppkjøpet lyktes blir de tatt av New York-børsen og havner i privat eierskap.

Det har lenge har svirret rykter om salg eller oppstykking. Rackspace var den siste uavhengige leverandøren av skybaserte infrastruktur- og hostingtjenester i global skala, med datasentre verden over.

Stemplet som «verste» aksje

 Men med sterk konkurranse fra giganter som blant annet Amazon, Google, Microsoft og IBM, har ikke San Antonio-baserte Rackspace akkurat imponert investorene de siste årene.

De har ført en tapende kamp mot de nevnte størrelsene, og fikk den tvilsomme æren av å bli utpekt til en av de verste aksjene å eie, i en analyse utført av nettstedet The Street for et halvår siden.

Rackspace holdt da en synkende andel på 13 prosent av det såkalte cloud compute-markedet. Langt bak Amazon. Riktignok et godt stykke foran både Microsoft og Google, men med antatt dårligere utsikter til videre vekst enn de andre.

Medgründer og styreleder Graham Weston uttaler blant annet følgende i salgsmeldingen:

– Transaksjonen (oppkjøpet) vil gi oss mer fleksibilitet til å oppnå langsiktig vekst og forbedre produktporteføljen vår. Vi er sikre på at privat eierskap vil være best egnet til å utnytte vår tidlige lederposisjon i det hurtigvoksende markedet for forvaltning av skytjenester.

Kommentarer (5)

Kommentarer (5)
Til toppen