RESULTATERFINANS

Rackspace teller på knappene

Hardt skviset av priskrig på skytjenester. Kan bli solgt eller stykket opp.

KAN BLI SOLGT: Rackspace klarer ikke å hamle opp med konkurrentene, som har dypere lommer og flere ressurser enn dem.
KAN BLI SOLGT: Rackspace klarer ikke å hamle opp med konkurrentene, som har dypere lommer og flere ressurser enn dem. Bilde: Garrett Heath/Flickr/Creative Commons
16. mai 2014 - 13:03

Meglerhuset Morgan Stanley er engasjert som strategisk rådgiver i en prosess som kan ende med salg eller oppsplitting av Rackspace.

Alternativet kan være å inngå en allianse eller partnerskap med en av IT-gigantene de konkurrerer mot.

Det fremgår av en melding de har sendt til USAs finanstilsyn, ifølge Bloomberg.

Rackspace er en av de siste uavhengige leverandørene av skybaserte infrastrukturtjenester i global skala, som ikke har blitt slukt.

Prisene stuper

Størrelse er helt avgjørende i et marked som domineres av noen ytterst få IT-giganter med langt flere ressurser og dypere lommer enn det Rackspace kan skilte med.

Det råder en knallhard priskrig i skyen, der aktører som Amazon, Google og Microsoft i tur og orden har underbudt hverandre i kamp om kundene. Samtidig pøser de nye milliarder av dollar inn i kostbare datasentraler.

Det har tidligere svirret oppkjøpsrykter om Rackspace, som ikke har maktet å imponere sine egne investorer den siste tiden. Aksjekursen har rast mer enn 60 prosent siden en formtopp i januar 2013.

Selskapet med hovedsete i San Antonio i delstaten Texas leverte denne uken kvartalstall som overgikk analytikernes forventninger, men samtidig ligger inntektene an til negativ vekst for tredje året på rad, ifølge Bloomberg.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.