Råder bransjen til å ignorere Intel

Intel er i ferd med å innføre et nytt nummersystem for sine prosessorer og vil selv ikke nevne GHz-hastighet. I stedet vil prosessorene fremover hete 300, 500 og 700-serie. Andre og tredje siffer i for eksempel Intel Pentium 540 vil angi funksjoner som cache, hyperthreading - og ikke nødvendigvis si så mye om ytelse.

digi.no brakte i går en kommentar der vi hevdet at dette blir tåkelegging som vil øke forvirringen og gjøre det enda vanskeligere å sammenligne prosessor-typene til Intel mot hverandre.

Nå har Gartner offentliggjort en kort analyse der de påpeker de samme problemene.

Hovedrådet til Garter er å ignorere Intels nye merkesystem. Bransjen og kunder kommer til og bør fortsatt be om og bruke GHz-ytelse - i mangel av et bedre måte å måle totalytelse og effekten av alle funksjoner brikkene har.

Det nye system gjør det umulig å sammenligne ytelsen på for eksempel Centrino og Pentium. Selv om en Centrino-prosessor har lavere tall, kan den ha høyere ytelse enn en billig Pentium-brikke.

Intels mål er klart, men gjennomføringen de har valgt er feilslått, konkluderer Gartner.

- Vi spår at Intel vil bli presset til å endre nummereringen til et system som angir relativ ytelse, skriver analyseselskapet.

Til toppen