1. desember går startskuddet for et av de mest spennende konvergens-prosjektene i Norge denne høsten: De tidligere pratmakerne i Radio 1, Stein Johnsen og Lise Askvik skal starte en radio som kun skal sende over Internett.
Sendingene skal gå fra 9-11 på hverdager, og det kommer ikke til å være et eneste musikkinnslag i løpet av de to timene. Johnsen og Askvik skal prate sammenhengende i to timer, kun avbrutt av radioreklame.
- Dette kalles Talk Radio og er større enn musikkformatet i USA, hevder Stein Johnsen.


Her kan du se ulike varianter av talk radio på nettet:
Talk Radio på Internett
Johnsen brøt ut av Radio 1 for to år siden for å starte i konkurrenten P4. Johnsen har også vært programleder både på TV 2 og på TVNorge.
Kollegaen hans blir Lise Askvik, også hun kjent fra Radio 1, der hun sluttet for et år siden. I det siste har hun vært mest kjent for sin innsats på Dorthe Skappels TV 2-show "God kveld, Norge".
Ifølge Johnsen er de to kollegaene uenige om det meste:
- Vi er veldig ulike, dermed utfyller vi hverandre godt. Og selv om vi prinsipielt er uenige om omtrent alt, har vi stor respekt for hverandre. Jeg tror vi vil skape spenning i programmene våre. Personlig har jeg hatt lyst til å gjøre talk radio lenge, sier han til digi.no.
Radioen skal startes på radionett.com, et domene som ikke er aktivisert ennå. De to vil ikke jobbe 100 prosent med programmet i begynnelsen, ifølge Johnsen. De er nødt til å ha andre jobber for i det hele tatt å tjene til livets opphold. Finansieringen av tjenesten vil både komme gjennom tradisjonell radioreklame over nettet og internettreklame.
Hvorfor han har valgt Internett som distribusjonskanal, begrunner han enkelt:
- Vi slipper unna de vanlige kringkastingsreglene. I tillegg er vi ikke bundet opp av noen store eiere, sier han og hinter om at de dermed kommer til å være tøffere i trynet enn det som er vanlig i tradisjonell norsk radio:
- Vi kommer til å holde en vågal tone, men uten å bli banale og rompefikserte, sier han.
Når det gjelder erfaring fra Internett sier Johnsen at han har vært en avansert bruker i noen år (mannen har egen hjemmeside). Han har likevel ikke peiling på hvilke programformater (som eksempelvis RealAudio) internettradioen skal sendes i.
- Det er her jeg må henvise til ekspertene som jeg samarbeider med, ler Johnsen.