JUSS OG SAMFUNN

Radio 1-pratmakere starter prateradio på Internett

Stein Johnsen og Lise Askvik skal tøye grenser med sitt Talk Radio-format. De tidligere Radio 1-stjernene starter radiostasjon på Internett uten musikk, kun prat.

Herman Berg
15. nov. 1999 - 15:17

1. desember går startskuddet for et av de mest spennende konvergens-prosjektene i Norge denne høsten: De tidligere pratmakerne i Radio 1, Stein Johnsen og Lise Askvik skal starte en radio som kun skal sende over Internett.

Sendingene skal gå fra 9-11 på hverdager, og det kommer ikke til å være et eneste musikkinnslag i løpet av de to timene. Johnsen og Askvik skal prate sammenhengende i to timer, kun avbrutt av radioreklame.

- Dette kalles Talk Radio og er større enn musikkformatet i USA, hevder Stein Johnsen.

Her kan du se ulike varianter av talk radio på nettet:


Talk Radio på Internett

Johnsen brøt ut av Radio 1 for to år siden for å starte i konkurrenten P4. Johnsen har også vært programleder både på TV 2 og på TVNorge.

Kollegaen hans blir Lise Askvik, også hun kjent fra Radio 1, der hun sluttet for et år siden. I det siste har hun vært mest kjent for sin innsats på Dorthe Skappels TV 2-show "God kveld, Norge".

Ifølge Johnsen er de to kollegaene uenige om det meste:

- Vi er veldig ulike, dermed utfyller vi hverandre godt. Og selv om vi prinsipielt er uenige om omtrent alt, har vi stor respekt for hverandre. Jeg tror vi vil skape spenning i programmene våre. Personlig har jeg hatt lyst til å gjøre talk radio lenge, sier han til digi.no.

Radioen skal startes på radionett.com, et domene som ikke er aktivisert ennå. De to vil ikke jobbe 100 prosent med programmet i begynnelsen, ifølge Johnsen. De er nødt til å ha andre jobber for i det hele tatt å tjene til livets opphold. Finansieringen av tjenesten vil både komme gjennom tradisjonell radioreklame over nettet og internettreklame.

Hvorfor han har valgt Internett som distribusjonskanal, begrunner han enkelt:

- Vi slipper unna de vanlige kringkastingsreglene. I tillegg er vi ikke bundet opp av noen store eiere, sier han og hinter om at de dermed kommer til å være tøffere i trynet enn det som er vanlig i tradisjonell norsk radio:

- Vi kommer til å holde en vågal tone, men uten å bli banale og rompefikserte, sier han.

Når det gjelder erfaring fra Internett sier Johnsen at han har vært en avansert bruker i noen år (mannen har egen hjemmeside). Han har likevel ikke peiling på hvilke programformater (som eksempelvis RealAudio) internettradioen skal sendes i.

- Det er her jeg må henvise til ekspertene som jeg samarbeider med, ler Johnsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.