Radio 2 Digital får den siste konsesjonen

I dag, tirsdag, offentliggjør Statens Medieforvaltning hvem det er som får den siste lisensen på digital radio i Norge. Etter det digi.no erfarer går lisensen til debatt- og kommentarkanalen Radio 2 Digital.

I dag, tirsdag, offentliggjør Statens Medieforvaltning hvem det er som får den siste lisensen på digital radio i Norge. Etter det digi.no erfarer går lisensen til debatt- og kommentarkanalen Radio 2 Digital.

Etter det digi.no forstår har Statens Medieforvaltning bestemt seg for å tildele den siste DAB-konsesjonen (Digital Audio Broadcast) til Radio 2 Digital. Selskapet er det ene av i alt to selskap som har lagt inn en søknad på den digitale radiokonsesjonen som var tilbake etter at NRK og P4 fikk forhåndstildelt sine fem blokker.

Bak grupperingen Radio 2 Digital står den mektige Aller-gruppen, Scandinavian Broadcasting Systems og PeSju Kristen Riksradio, som sammen har utarbeidet et kanalprospekt med fokus på debatt- og kommentarstoff.

Konsesjonstildelingen vil bli gjort kjent under en pressekonferanse på Norsk Teknisk Museum i Oslo klokken 11 i dag.

Den andre søkeren til DAB-konsesjonen, Norsk Radio Digital (NRD), forsøkte å vinne konsesjonstildelernes gunst ved blant annet å legge hovedkvarteret til Kristiansand og love å spille mye norsk musikk. Det kjendisprofilerte DAB-alternativet, med blant andre Øystein Sunde, Bjørn Eidsvåg, Knut Lystad og Tom Mathiesen på investorsiden, nådde imidlertid ikke fram med sin "politisk korrekte" distriktsprofil.

Seirende Radio 2 Digital, som ledes av tidligere Radio 1-sjef Alf Lande, regner ikke med å gå i pluss før tidligst i 2006. Da vil eiergrupperingen ha svidd av rundt regnet 50.000.000 - femti millioner kroner - dersom budsjettet holder.

For den som husker godt vekker sikkert navnet Lande assosiasjoner til tidligere konsesjonsoppgjør. Alf Lande var på begynnelsen av 90-tallet i tett nærkamp med Kalle Lisberg og Svein Larsen, gründerne i P4, om den eneste reklamefinansierte allmennkanalen i Norge. Den gang tapte Lande så det sang.

Nå får han en ny sjanse.

Til toppen