Rådyr Internett-aksess under FN-møte om Internett

Deltakerne under denne ukens verdenskongresss om informasjonssamfunnet må ut med store beløp for å få tilgang til Internett. Mange av deltakerne er fra fattige land.

Deltakerne under denne ukens verdenskongresss om informasjonssamfunnet må ut med store beløp for å få tilgang til Internett. Mange av deltakerne er fra fattige land.

FN-organisasjonen ITU, som arrangerer World Summit on the Information Society (WSIS) i Geneve denne uken, bør kanskje i første omgang fokusere på seg selv når det under kongressen skal diskuteres hvordan det digitale skillet mellom rike og fattige land skal reduseres.

    Les også:

Danske ComOn.dk, som siterer tyske Golem, skriver at deltakerne må betale dyrt for å ha tilgang til Internett den tiden kongressen varer. De to første timene med tilgang er gratis, men deretter må deltakerne betale 199 sveitsiske frank, omtrent tusen norske kroner, for å få ubegrenset, trådløs Internett-aksess under toppmøtet.

For de rike landene som deltar under konferansen er prisen kanskje overkommelig, selv om den er minst like høy som det mange kostbare hoteller i Europa krever for en tilsvarende tjeneste. Men for deltakerne fra de fattigere landene vil en slik pris i verste fall utelukke deltakernes muligheter til å være oppkoblet.

- Jeg kan leve i to måneder for det beløpet i Bulgaria, sier Veni Markovski, formann i den bulgarske avdelingen av Internet Society.

Også det tyske medlemmet av WSIS-koordineringsgruppen, Markus Beckedahl, mener at den høye prisen for Internett-aksess er uakseptable for et verdenstoppmøte om informasjonssamfunnet.

Ifølge ComOn.dk har flere sivile organisasjoner gått sammen om å installere trådløse lokalnett i konferansebygningen, slik at konferansedeltakere som ikke har råd til å betale den offisielle prisen, likevel kan få tilgang til Internett.

Til toppen