FORBRUKERTEKNOLOGI

Raffinerte detaljer i Dells nye bærbare

Dell tilbyr tastatur med bakgrunnslys, 19 timers batterier, og en PC på bare 1,0 kg.

Latitude E-serien erstatter Latitude D-serien som har solgt svært bra i Norge.
Latitude E-serien erstatter Latitude D-serien som har solgt svært bra i Norge.
13. aug. 2008 - 13:43

Dell har lansert en ny serie bærbare PC-er rettet mot bedriftsmarkedet. De nye modellene tilhører Latitude E-serien som erstatter den svært utbredte Latitude D-serien. Flere av nyhetene kan allerede bestilles fra nettsidene til Dell Norge.

Dell har gitt denne korte beskrivelsen av nyhetene, gruppert per brukersegment:

  • Dell Latitude E4200 har skjerm på 12 tommer og veier 1,0 kg. Den er Dells hittil letteste bærbare bedrifts-PC. En litt større variant, E4300, veier 1,54 kg, og kommer med 13,3 tommers skjerm. Begge er beregnet på brukere som reiser mye, men som samtidig forventer høy ytelse. Modellene blir tilgjengelige i løpet av de neste ukene.
  • Latitude E6400 og E6500 er tilgjengelige umiddelbart. De har henholdsvis 14,1 og 15,4 tommers skjerm, har noe større ytelse, og er beregnet på brukere som trenger en erstatning for en stasjonær PC. Med standardutrustning er de priset til henholdsvis 5990 og 5790 kroner, eksklusiv mva og frakt. Dette er kampanjepriser med en rabatt på rundt 2000 kroner.
  • Latitude E5400 og E5500 tilhører billigsegmentet «kostnadseffektive løsninger» med skjermer på henholdsvis 14,1 og 15,4 tommer. Modellene er tilgjengelige umiddelbart. E5400 er oppført med en rabattert pris på 3990 kroner.
  • Latitude E6400 ATG er en «semi-rugged» bærbar PC med 14,1 tommers skjerm, testet for å tilfredsstille den amerikanske militære standarden Military 810. Den skal tåle å brukes i støvede og fuktige miljøer.

Latitude E er en ny arkitektur. Dell har ikke bare lagt inn alle nyvinningene fra Intel, de har også høstet erfaringene til flere tusen brukere av D-serien. Tastaturet er blitt mer avansert, og skallkonstruksjonen er i en magnesiumlegering. Alle hengsler er i metall.

Funksjoner for sikkerhet, strømsparing og tilkoplinger er sentralisert til én applikasjon. E-serien har fått en ny funksjon kalt ControlVault: Den disponerer egne prosessorer og flashminne for å verne om brukeropplysninger og krypteringsnøkler, og oppbevare dem utilgjengelig for PC-ens harddisk. På E6500 er dette utvidet med lesere for både smartkort og fingeravtrykk.

Det er mange år siden Apple ga sine kunder anledning til å velge bærbare Mac med bakgrunnsbelyste taster. Dell har endelig fulgt opp: På visse modeller kan man velge bakgrunnsbelyste taster som automatisk justerer lysstyrken etter hvor mye lys det er i omgivelsene. Den som ofte opplever å måtte bruke sin PC i mørke konferanselokaler, vet å sette pris på en slik mulighet.

På E-6400 tilbyr Dell en batteriløsning som skal gi anledning til å arbeide opptil 19 timer mellom hver ladning.

E-serien er første gang Dell gir profesjonelle brukere anledning til å velge et fargerikt ytre til sin PC- «Metall» er standard, mens varianter av blått, rødt, rosa og svart tilbys som alternativ, avhengig av modell.

En nyhet som ventes som alternativ på E4200 (bildet) og E4300, er «Latitude ON». Det er en løsning der hovedprosessoren suppleres med en mindre prosessor som tar seg av enkle oppgaver som e-post, avtalebok, kontaktlister og webtilgang. På en PC med ON vil man kunne bruke disse tjenestene uten at man må starte verken hovedprosessor eller et fullverdig operativsystem. ON vil ifølge uoffisielle kilder innebære et pristillegg tilsvarende rundt 300 dollar.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.