Rakettstart på 1999

IT-investorene har opplevd en hyggelig start på året: Bare i løpet av årets fem første børsdager har IT-indeksen klatret hele 8,3 prosent.

Året har startet pent og det ligger ventelig an til flere hyggelige nyheter fremover når fjerdekvartalsresultater fra de norske IT-selskapene kommer. En analyse fra IDC som digi.no kunne presentere fredag (se peker til egen artikkel i margen til høyre, eller gå til forsida på http://www.digi.no), viser at Norge brukte 30 milliarder kroner på IT i 1998, en vekst på 16,8 prosent fra i fjor. Veksten i år blir derimot langt mer beskjeden, spår IDC.

Dagens børsvinner er volatile Opticom som spratt opp 24,2 prosent til 92 kroner etter en serie småhandler. Slike kurssvingninger er ikke uvanlig i Opticom selv om det ikke er kjent noen nyheter fra det vanligvis så tause selskapet.

IT-indeksen fortsatte oppover i dag med hele 3,6 prosent, godt hjulpet av de store IT-selskapene Merkantildata, NetCom, Tandberg Data og Ask.

Bak Opticom på vinnerlista finner vi Norman Data Defense som steg hele 8,4 prosent. Hoppet har sammenheng med at administrerende direktør Gunnel B. Wullstein trakk seg fra sin stilling i dag. Markedet ser ut til å tro at selskapet nå har tatt fatt på omstruktureringsjobben som har vært varslet. Etter å ha slitt i lengre tid, varslet Norman om store tap og ekstraordinære avskrivninger i fjerde kvartal.

Selskapet planlegger åpenbart en større omlegging ledet av tidligere Oracle-sjef Svein R. Goli (se peker til egen sak i margen til høyre).

Agresso falt 3,23 prosent i dag til 30 kroner, blant annet grunnet et oppslag i digi.no fredag om at analyseselskapet IDC ser for seg tøffere konkurranse i det europeiske regnskapsmarkedet. Agresso-sjef Thorolf Kildal sier seg enig med denne analysen, men hevder det vil ta tid før leverandører som SAP og Baan får tilpasset sine produkter og organisasjoner til de mindre kundene som Agresso betjener (se peker til egen sak i margen til høyre)

Dagens taper er Sysdeco som falt 4,4 prosent til 1,10 øre.

Til toppen