Rakettvekst på radiobrikker

Chipcon klarte tøffe mål år, og sikter langt høyere med ny standard og nye markeder.

Chipcon klarte tøffe mål år, og sikter langt høyere med ny standard og nye markeder.

En gjennomsnittlig vekst på 70 prosent over fem år er imponerende. Men målsetningen for i år kan bli vel tøff, innrømmer Chipcon-sjef Geir Førre overfor Aftenposten. Målet har nemlig vært å omsette for en halv milliard i år. I 2004 klarte selskapet en omsetning på 180 millioner kroner, opp fra 108 millioner i 2003. Driftsresultatet økte fra tre til seks millioner.

– Vårt mål er å bli et industrieventyr. I 2011 vil vi passere en milliard solgte radiobrikker, sier Førre til Aftenposten.

Han har nettopp passert 20 millioner solgte brikker, så dette er et friskt mål. Brikkene skal brukes til å styre ting trådløst. Foreløpig har selskapet mest suksess med å gjøre styringsenhetene til spillmaskinene Xbox og Playstation trådløse. Men Førre har større forventninger til styring av lys og andre ting i hjemmet, slik som varme, TV og alarmer.

Selskapet er først ute med en brikke basert på den internasjonale Zigbee-standarden for slike brikker. Målet er å komme seg på børs og fortsete som et uavhengig selskap.

Til toppen