Javazone 2017

Rallysimulator, donuts og truckkjøring: Slik er det på Norges største IT-fest for voksne

Expo-området på Javazone er til tider smekkfullt. Vil du oppleve det hele uten køene er det smartest å gå på vandring under forelesningene - ikke i pausene.
Expo-området på Javazone er til tider smekkfullt. Vil du oppleve det hele uten køene er det smartest å gå på vandring under forelesningene - ikke i pausene. (Bilde: Erlend Tangeraas Lygre)

Ah Javazone, vi møtes igjen. Alt for dyrt - 6.500 kroner - men akk så morsomt.

Det er tydeligvis noe IT-bransjen har skjønt: I år var arrangementet utsolgt i god tid før startskuddet gikk onsdag morgen i Oslo Spektrum. 

Javazone er Norges største IT-konferanse, og ifølge dem selv Nord-Europas største Java-konferanse. Vi får ta dem på ordet: Etter noen timer i området kan vi bekrefte at dette er folksomme greier. I alt har 3000 meldt seg på i år. 

"Men jeg koder ikke i Java", roper du, og vifter med armene. Slapp av: Java er bare en liten bit av det hele.

Her holdes forelesninger og workshops om alt fra blockchain og NAV-systemer til kryptografi og webkoding. Det holdes til enhver tid fire ulike foredrag rundt om i bygget, så her er det litt å velge i.

Selv startet vi dagen med en innføring i NAV sine systemer. Visste du at NAV crawler en haug med nettsider for å fylle opp stillingsbanken sin? Ikke vi heller. 

Men nok om det faglige.

Nam!

Det første vi gjorde da vi entret expo-området var å angre dypt og intenst på at vi hadde spist frokost i dag. Likevel tok vi, som de gode gravejournalistene vi er, en prøvesmak på det aller meste.

Vi kan på det varmeste anbefale pølsefrokosten, risonien, bagelsene, smoothiene og sist men ikke minst: De helt hinsides gode donutene. Ta to hvis du har muligheten - det er ingen som kjefter på deg (vi lover). Nevnte vi at all maten er gratis?

Glad i drops? Finn frem bønneteppet og vend snuten mot hovedstaden: Dette er dropsmekka.

For de som vil karre til seg gratisrekvisita, er dette en gyllen mulighet til å fylle opp lageret med penner, drikkeflasker, rubiks kuber og yo-yo-er som blinker. 

Aktiviteter

Konkurransen om de beste hodene er enorm i IT-bransjen, noe som gjenspeiles i expo-området. Her kan man hoppe fra en morsom aktivitet til en annen.

Noen av spillene og lekene er laget internt i selskapene eller som sommerprosjekter, mens andre byr på crowdpleasere som Mario Kart og en rå rally-simulator.

Se aktivitetene i bildene under!

Webstep har satt opp fire bilsimulatorer. Her har køen vert lang lenge, men den tålmodige kan få seg en real rally-opplevelse. Digis utsendte tilbrakte mesteparten av tiden i grøfta eller i vill spinn, men endte til slutt på en ufortjent tredjeplass.
Webstep har satt opp fire bilsimulatorer. Her har køen vert lang lenge, men den tålmodige kan få seg en real rally-opplevelse. Digis utsendte tilbrakte mesteparten av tiden i grøfta eller i vill spinn, men endte til slutt på en ufortjent tredjeplass. Bilde: Erlend Tangeraas Lygre
Kanskje overraskende nok var denne truck-spillet den morsomste opplevelsen vi hadde på expoen. Kontrollerene var gode og responsive, og det hele fungerte uten stopp og krøll. Mestringsfølelsen man får av å løfte opp en palle og bevege den inn i lastebilen anbefales til alle og enhver. All ære til DRIW-gjengen på Sunnmøre som satte i stand dette.
Kanskje overraskende nok var denne truck-spillet den morsomste opplevelsen vi hadde på expoen. Kontrollerene var gode og responsive, og det hele fungerte uten stopp og krøll. Mestringsfølelsen man får av å løfte opp en palle og bevege den inn i lastebilen anbefales til alle og enhver. All ære til DRIW-gjengen på Sunnmøre som satte i stand dette. Bilde: Erlend Tangeraas Lygre

 

"Fotball"-spill hvor spillerne skal dunke ballen i mål ved hjelp av fjernstyrte robotballer. Det var litt i vanskeligste laget og noe kalibreringskrøll med kontrollerne, men en morsom opplevelse. Bilde: Erlend Tangeraas Lygre
Finn.no har lenge brukt katter i egenprofileringen. Nå har de laget
Finn.no har lenge brukt katter i egenprofileringen. Nå har de laget "flappy cat". Spillet fungerer som flappy bird, og styres ved å bevege armene. Et kinect-aktig kamera oppfatter armbevegelsene dine. Bilde: Erlend Tangeraas Lygre
Ta på deg VR-biller og styr denne lille krabaten gjennom labyrinten inni Itera-boksen. Rekordtiden var 22 sekunder. Vi endte på 2 minutter.
Ta på deg VR-biller og styr denne lille krabaten gjennom labyrinten inni Itera-boksen. Rekordtiden var 22 sekunder. Vi endte på 2 minutter. Foto: Erlend Tangeraas Lygre
Er donut-spising en aktivitet? Vi vet ikke, men dette var vanvittig godt.
Er donut-spising en aktivitet? Vi vet ikke, men dette var vanvittig godt. Bilde: Erlend Tangeraas Lygre

Kommentarer (3)

Kommentarer (3)
Til toppen