BEDRIFTSTEKNOLOGI

RAM opp 30% på én uke

Trusselen om at EU vil innføre straffetoll på DRAM, har presset prisene på standardminne opp med 30 prosent siden sist mandag. Norske Electronic Equipment Trading A/S (EET) skor seg på oppgangen.

Eirik Flaa
26. feb. 1997 - 14:32

Hvis EU holder fast ved sine dumpinganklager mot minneprodusentene i Sør-Korea og Japan, vil en straffetoll på 60 prosent bli iverksatt den 10. mars. Dette har ført til at prisene på standardminne den siste uken har steget med nærmere 30 prosent. Prisene på dyrere minne fra USA har derimot vært stabilt.

- Det er idag bare rundt 10-15 kroner i forskjell på Kingston minne og standardminne fra Østen. Dersom prisene på standardminne stiger ytterligere, tror jeg det kan føre til en generell oppgang på ytterligere 30 prosent, sier Espen Søgård som er ansvarlig for minne- og hovedkort i EET. Han legger til at prisoppgangen har vært gunstig for EET.

- Vi er forhandler av Kingston minne, som vanligvis ligger 30-40 prosent over standardminne i innkjøpspris. Økningen i prisene på standardminne har ført til økt etterspørsel på Kingston minne, sier Søgård, som opplyser at innkjøpsprisen på standardminne for EET nå ligger mellom 75 og 80 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra