Rambus lover ekstremt grafikkminne

Rambus annonserte torsdag en ny og langt raskere generasjon av selskapets XDR-minneteknologi.

Rambus annonserte torsdag en ny og langt raskere generasjon av selskapets XDR-minneteknologi.

Rambus har utviklet en ny generasjon av selskapet XDR minneteknologi, med navnet XDR2. Grensesnittet til XDR2-minnet benytter DRAM-kjerne med det Rambus kaller micro-threading, og skal ved hjelp av forbedringer i kretsteknologien kunne arbeide med klokkehastigheter på minimum 8 GHz, noe som med en enkel DRAM-enhet skal kunne gi datarater på inntil 16 GB/s.

Ifølge Rambus er dette fem ganger raskere enn det som er mulig med de raskeste av dagens GDDR DRAM-produkter, som benyttes i de raskeste av dagens grafikkort.

Rambus beskriver micro-threading som en forbedret DRAM-kjerne utviklet for å forbedre effektiviteten i minnesystemet, slik at minnet leverer en bedre utnytte databåndbredde til minnekontrollerne, samtidig som effektforbruket er redusert. Teknologien skal kunne partisjonere en tradisjonell åttebankers CMOS DRAM-kjerne om til 16 uavhengig adresserbare banker.

Det er også tatt i bruk teknologier som skal kompensere for variasjoner i blant annet spenning og temperatur under drift, samt en krets for utjevning av refleksjoner og forvrengninger i utdataene.

    Les også:

XDR2-minnegrensesnittet er tilgjengelig for lisensiering nå. Produkter basert på teknologien vil ifølge Rambus komme på markedet i 2007. Dette betyr antagelig at Playstation 3, som skal komme på markedet neste år, vil leveres med første generasjon av XDR-minnet - riktignok som systemminne. Grafikkminnet i maskinen vil være av typen GDDR3.

En nærmere beskrivelse ac XDR2 finnes på denne siden.

Til toppen