5G

Rammene for 5G-auksjonen er klare

Auksjonsreglene for 5G-auksjonen som holdes i høst, ble lagt fram onsdag. Auksjonen har startskudd 27. september.

Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland melder at auksjonsreglene for 5G-auksjonen i høst er klare.
Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland melder at auksjonsreglene for 5G-auksjonen i høst er klare. Foto: Terje Pedersen / NTB
9. juni 2021 - 12:43

Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H) deltok på Nkoms nettmøte onsdag der auksjonsreglene ble lagt fram.

– Dette er en viktig milepæl og et stort steg på veien mot auksjon i september, sier Helleland.

Auksjonen omfatter 3,6 GHz-båndet, som er det primære båndet for innføring av 5G, og 2,6 GHz-båndet, som i dag benyttes til 4G. Totalt er det 590 MHz til fordeling under auksjonen til mobilkommunikasjon og 5G.

– Regjeringen satser på å få raskt bredbånd til alle husstander og virksomheter i Norge. Det er viktig å utnytte disse frekvensressursene best mulig for å nå dette målet. Gjennom denne auksjonen vil vi tilby en rabatt på prisen auksjonsdeltakerne betaler for frekvensene, mot at de påtar seg en forpliktelse til å gi dekning med raskt bredbånd i områder som ikke har dette i dag, forteller Helleland.

Regjeringen legger opp til at utbygging av raskt bredbånd i distriktene, kan komme i gang tidligere og allerede fra 1. januar 2022.

Auksjonen vil gjennomføres som en åpen auksjon i flere runder.

John-Eivind Velure
Les også

Kort høringsfrist for 3,8-4,2 GHz-båndet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.