Rammes av nedgangstider

Ericsson reddes av mobil-salg til Sony.

Rammes av nedgangstider
Takket være gevinsten på salget av mobildivisjonen til tidligere partner ble resultatet for Ericsson kraftig forbedret selv om salgsinntektene fra blant annet basestasjoner falt tilbake. På bildet poserer Ericsson-sjef Hans Vestberg sammen med tidligere Sony-topp Sir Howard Stringer. Bilde: Newsmarket.com

Den svenske nettverkskjempen Ericsson leverte resultater for første kvartal i Stockholm onsdag morgen.

Tallene viste at salgsinntektene falt med fire prosent totalt, fra 53 til 51 milliarder svenske kroner. Omsetningen innen Networks, altså basestasjoner og annet utstyr til telekom-selskapene, falt med hele 18 prosent. Det fremgår av resultatrapporten til Ericsson.

Innenfor konsulentinntekter og tjenestesalg knyttet til støttefunksjoner steg omsetningen med henholdsvis 18 prosent og 33 prosent, men ikke nok til at det vippet omsetningen til vekst.

Driftsmarginen utenom joint-ventures (ST Ericsson) og salget av Sony Ericsson til Sony endte på 7,7 prosent, en halvering fra året før. Driftsresultatet fratrukket alle deleide datterselskaper og Sony Ericsson-salget, endte på 2,8 milliarder svenske kroner. Samme periode i fjor var det tilsvarende resultatet på 6,3 milliarder.

Resultatet i perioden endte på 8,8 milliarder svenske kroner, en fremgang på hele 116 prosent fra samme kvartal i fjor. Sony betalte 8,1 milliarder norske kroner for selskapet i fjor høst. Tirsdag presenterte ST Ericsson resultater som viste et kraftig minusresultat. Dette veier også negativt inn for Ericsson.

– Salget av mobilt bredbånd med høy kapasitet har utviklet seg godt i Nord-Amerika, Japan og Korea mens andre regioner som i Europa og Russland, deler av Midtøsten og i India har vært svakere. Salget av CDMA har som ventet vært svakere i forbindelse med skiftet til LTE, sa Ericssons toppsjef Hans Vestberg i en kommentar til tallene. Ericsson mener selv de er godt posisjonert i LTE-markedet, soder de har en markedsandel på 60 prosent på verdensbasis.

    Les også: